Kaikki Suomen huiput viivalla – taistelu mestaruudesta alkaa

 Osakilpailussa nähdään ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaikki Suomen huiput kilpailemassa samaan aikaan. Heistä monella on allaan uusi pyörä, mikä tuo oman lisänsä kauden avaukseen. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 187 kuskia.

Kilpailun reitti on pituudeltaan noin 49 kilometriä ja se sisältää kolme maastossa ajettavaa maastokoetta ja siirtymät maastokokeiden välillä. Yhden kierroksen kiertämiseen kuluu aikaa kärkikuskeilta noin kaksi tuntia. SM-luokat ajavat reitin kolmeen kertaan, joten päivälle tulee mittaa huoltotaukoineen noin kuusi tuntia.

Kilpailussa on mukana kaikki viime vuoden Suomen mestarit. Viime vuonna A1-luokan mestaruuden vienyt maailmanmestari Eero Remes vaihtoi luokkaa A2:een siirryttyään ajamaan 300 cm3 TM:llä. Samassa luokassa ajaa edelleen myös luokan viimevuotinen mestari Eemil Pohjola. Pohjola vaihtoi Husqvarnasta Gas Gas:lle tälle vuodelle. He kummatkin kilpailevat tänä vuonna myös MM-sarjassa. A3-luokan mestari Marko Tarkkala vaihtoi pyörämerkkiä TM:lle ja hänelle antaa kovan vastuksen järjestävän seuran Aleksi Jukola.

Kahvakoplalla vahva edustus

Järjestävää kerhoa Kahvakoplaa edustaa kilpailussa 18 kuljettajaa, joista SM-pisteistä taistelee 14 kuljettajaa ja loput neljä ajavat C-luokassa. Kahvakoplaa edustava Aleksi Jukola oli yleiskilpailun nopein edellisenä viikonloppuna ajetussa kansallisessa kilpailussa ja hän on luultavasti nopea myös kotikilpailussaan. Jukola kilpailee A3-luokassa, jossa on mukana myös mestaruutta puolustava Tarkkala. Samassa luokassa kisaa myös viime vuoden V40-luokan suomen mestari Mika Karma.

A1-luokassa Kahvakoplan värejä lähtee edustamaan ennakkosuosikkina omassa luokassaan Lari Jukola, joka ajaa myös tällä kaudella MM-sarjassa. Jukolalla ei ole vielä allaan kilpailuja tänä vuonna talvikeleillä, joten hänen vauhtinsa on vielä arvoitus talvisissa olosuhteissa.

Kahvakoplaa edustaa myös Yamaha-kuski Jari Mattila.

Yleisölle nähtävää koko päiväksi

Kilpailussa ajetaan kolme maastokoetta kolmeen kertaan ja näiden lisäksi siirtymät pääsääntöisesti maastossa. Maastokokeista kaksi ovat yleisölle tarkoitettuja ja niissä on paljon hyviä katselupaikkoja ja myös kahvilapalvelut. Aamun aloittavat SM-luokat klo 9.00 ja C-luokan kuljettajat lähtevät matkaan klo 11.57 kilpailukeskuksena toimivalta Pohjolanrinteen koululta. Kierrosten välissä kuljettajat palaavat huoltoon kilpailukeskukseen, jossa on mielenkiintoista seurattavaa kuskien tehdessä huoltoa pyöriin.

Kierroksen ensimmäinen maastokoe ajetaan Kantatie 54:n ja Hatlammintien välisellä alueella. Ensimmäinen kilpailija on maastokokeen lähdössä noin klo 9.15, 11.11 ja 13.17. Toinen maastokoe ajetaan myös Kantatie 54:n läheisyydessä ABC:n ja Kinturinpolun välisellä alueella. Ensimmäinen kuljettaja lähtee liikkeelle noin klo 9.41, 11.37 ja 13.43. Kierroksen kolmannella maastokokeella ei ole pysäköintimahdollisuutta yleisölle.

Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin kilpailukeskukseen noin klo 14.43.

Lisätietoja kilpailusta on nettisivuilla www.kahvakoplaenduro.fi, jossa on myös tarkemmat ohjeet maastokokeille ja kilpailun aikataulu.
 

Uusin numero