Kahro vei mestaruuden Viroon

Päivän ensimmäisessä SM-erässä mentiin pitkään Kahron johdolla, mutta Henric Stigell pystyi puristamaan ensin aivan Kahron kantaan ja ohi. Kaksikon taistelu oli upeaa katseltavaa, kun parhaalla kierroksella nähtiin kolme ohitusta ykköspaikan kamppailussa.

Erän loppupuolella näytti siltä, että Kahro tyytyy varmistelemaan kakkospaikkaa ja pistejohtoaan, kun hänen ainoa uhkaajansa Miika Oinonen ajoi viidentenä.

Loppujen lopuksi Oinonen vielä lipsautti nurin viimeisellä kierroksella ja putosi kaksi sijaa, näin Kahron mestaruus oli enää sinettiä vaille varma, kun päätöserästä hänelle riittäisi jopa yhdeksästoista sija Oinosen voittaessa.

Aki Manninen palasi kilvanajoon peräti vuoden mittaiselta sairaslomalta ja pysyi erän alkupuolen Stigellin ja Kahron vauhdissa. Manninen joutui kuitenkin päästämään kärkiparin loppujen lopuksi melko kauas, mutta hänen kolmossijaansa kukaan ei ehtinyt uhkaamaan.

Toisessa erässä Stigell pääsi ajamaan erävoittoon hiukan helpommalla kamppailulla Kahron kanssa. Stigellillä oli vielä mahdollisuus nousta kahden osakilpailun väliin jättämisestä huolimatta SM-pronssille, mikäli Joonas Heimonen ei olisi sijoittunut viiden parhaan joukkoon.

Heimonen kävi tiukkaa kisaa viidennen sijan tuntumassa koko erän ajan ja onnistui pitämään juuri tarvittavan sijan ja näin pronssi varmistui hänelle vain yhden pisteen erolla erän voittaneeseen Stigelliin. Oinonen ajoi maaliin kuudentena varmistaen hopeaa. Kakkosena maaliin ajanut Kahro puolestaan pääsi tuulettamaan ensimmäistä mestaruuttaan Suomenlahden tällä puolella.

Lappeenrannan kisaviikonlopun lauantaina paketoitiin myös ATV-luokan SM-kausi. Nelipyöräissä jo EM-pronssia tällä kaudella saavuttanut Olli Koskela ajoi kummankin erän ykköseksi varmistaen samalla suvereenin SM-kullan.

Jani Saarinen oli kummankin erän toinen ja päätyi samalle sijalle sarjan loppupisteissä, Lasse Ruotsalainen puolestaan pokkaa pronssia oltuaan päätöskisan kummankin erän kolmas.

ATV-Veteraaniluokan erävoitot ja kakkossijat tasattiin sarjaa hallinneiden Janne Tägtströmin ja Matti Sipilän välillä. Tägtström vei luokan mestaruuden vain seitsemän pisteen erolla.

Kroonista osallistujapulaa potevan sivuvaunuluokan ensimmäinen erä oli teknisten vikojen sävyttämä. Topi Tala-Jussi Veräväinen- kaksikon menoa hidasti irronnut jäähdytin.

Jo lähes varmaa erävoittoa kohti ajaneen parin Riku Kunnas-Lari Kunnas matka päättyi viimeisen kierroksen loppupuolelle. Lauri Lehtinen-Mika Hietala ajoi yllätyksekseen erävoittoon.

Toisessa erässä palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, maaliintulojärjestys oli samalla mitalijärjestys, eli Tala-Veräväinen ykkösenä, Kunnas-Kunnas kakkosena ja Lehtinen-Hietala kolmosena.

Kisat Lappeenrannan Muukossa jatkuvat sunnuntaina kauden viimeisillä osakilpailuilla MX1-luokan SM-sarjassa ja MXC/A- sekä MXJ-luokkien Suomen Cupeissa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/957812
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"

Uusin numero