Kahro lähes tasoihin Oinosen kanssa

MX2-luokan mitaleista kamppaillaan tällä tietämällä vielä tiukasti syksyn viimeisetkin kisapäivät, Erki Kahro nousi sarjaa johtavan Miika Oinosen kantaan jo vain pisteen päähän.

Päivän ensimmäisen erän startin jälkeen kärkeen paineli Joonas Heimonen. Kolmannella kierroksella hän sai luovuttaa kärkipaikan Henric Stigellille, joka vetikin sitten letkaa lähes puoli erää. Yhdeksännen kierroksen alun virhe kuitenkin kostautui, ja vain hetkeä aikaisemmin Heimosen ohittanut Lari Jukola otti ykkössijan.

Erän loppupuoliskon Stigell teki hurjasti töitä vallatakseen ykkössijan takaisin, mutta Jukolan kantti kesti ja nuorukainen ajoi näin uransa ensimmäisen SM-erävoiton. Erki Kahro oli Stigellin peesissä maalissa kolmantena, Heimonen ehti neljänneksi ennen koko erän viidennellä sijalla ajanutta Oinosta.

Toisessa erässä Stigell ehti lähtömutkaan ensimmäisenä, mutta Oinonen tuli takaa aivan eri sykkeellä kuin avauserässä ja painui kärkeen jo ensimmäisen kierroksen alussa. Muutaman kierroksen jälkeen Oinonen oli saanut jo revittyä etumatkaakin muihin, mutta lieneekö sitten hurja alkuvauhti vienyt voimat, kun noin kymmenen minuutin jälkeen Stigell oli jälleen kiinni kannassa.

Kahro puolestaan nousi hurjasti pieleen menneen avauskierroksen jälkeen ja kun Eestin mies pääsi kolmanneksi, edessä oli vain tyhjää rataa. Tässä vaiheessa hän kellotti useamman kierroksen ajan erän parasta kierrosaikaa uusiksi tavoittaen Oinosta ja Stigelliä.

Loppujen lopuksi Stigell ja Kahro painuivat Oinosen ohi samalla kierroksella ja tämän jälkeen voittokamppailu oli heidän välisensä. Stigell kesti loppuun asti, vaikka Kahro haki ohitusta vielä viimeisessä mutkassakin. Heimonen pystyi vielä loppukierroksilla puristamaan ohi Oinosen kolmanneksi.

Ennen sarjan päättäviä Porin ja Lappeenrannan kisoja Oinosen sarjajohto Kahroon on vain yksi piste. Peräti kolme nollaerää kerännyt Stigell on kuitenkin vain 33:n pisteen päässä ykkössijasta, joten mestaruuden lopullista osoitetta ei vielä voi edes veikkailla.

Nelipyöräisillä kilpailevien SM-kisan selvä ykkönen oli Olli Koskela voitettuaan molemmat erät. Vaikka molempien erien kärkikolmikko oli loppujen lopuksi identtinen Jani Tanhuanpään ajettua kakkoseksi ja Jani Saarisen ollessa kahdesti kolmas, ei eriä voinut sanoa tylsiksi.

Ensimmäisessä erässä kärkikolmikko alitti maalivaatteen noin sekunnin sisällä, toisessa kolmen ensimmäisen maaliin saapumiseen kului vajaat kolme sekuntia.

Keskeytysten värittämässä kauden ensimmäisessä sivuvaunujen SM-kisassa ensimmäisen erän suvereeni voittaja oli eestiläispari Tanel Reesna – Ilvars Skultans. Kun he keskeyttivät toisessa erässä teknisen vian vuoksi, voittoon ajoi pari Topi Tala – Jussi Veräväinen.

SM-viikonloppu jatkuu Orimattilassa sunnuntaina MX1-luokan SM-erillä, Suomen Cupia kisataan MXJ- ja MXC/A-luokissa. Kauden seuraava MX2 SM ajetaan jo 7.9. Porissa, ATV- ja sivuvaunuluokkien kauden viimeinen osakilpailu on 21.9. Lappeenrannassa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/948505
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"

Uusin numero