”Kädetön” Ducati-kuski taistelee Mugellossa murtuma olkaluussa

MM-pisteissä viidentenä olevan ja manageri Carlo Pernatin uudeksi Max Biaggiksi luonnehtiman Iannonen olkapää muljahti sijoiltaan pari viikkoa sitten Ducatin kotiradalla Mugellossa ajetuissa testeissä, kun hän kaatui rajusti Arrabbiata 2-kaarteessa.

Iannone lähti kuitenkin sitkeästi mukaan jo parin päivän kuluttua Ranskan GP:hen, jossa hän järjesti upean taistelun neljännestä sijasta yhdessä hallitsevan mestarin Marc Marquezin kanssa.

Iannonen mukaan hän ajoi silloin pelkällä tahdonvoimalla, hämärän rajamailla ja käytännössä kädettömänä. Rasitus 1000-kuutioisen MotoGP-tykin viemisestä jäi oikean käden varaan, joka puutui tunnottomaksi.

Iannone koki olkapäänsä osalta uuden ja ikävän takaiskun, kun hän kävi maanantaina jatkotutkimuksissa.

Magneettikuva osoitti, että olkaluussa on hiusmurtuma. Se saattaa kuullostaa harmittomalta, mutta road racingissa siitä on suurta haittaa.

Jokainen jarrutus, kiihdytys ja suunnanvaihdos lisäävät tuskaa.

”Hammasta purren”

– Lopetin pari päivää sitten kipulääkkeiden syönnin ja kävin magneettikuvauksissa. Tulos oli tosi ilkeä yllätys. Olen kuitenkin varmuudella mukana sunnuntain kisassa, mutta en 100-prosenttisessa kunnossa, pudottelee Iannone.

– Turvotus aiheuttaa yhä paljon kipua ja jatkan laserhoitoa siinä toivossa, että olen sunnuntaina ainakin parhaassa mahdollisessa iskussa. Se on selviö, että minun pitää purra hammasta kuten Le Mansissakin. Minulle ja Ducatille on äärimmäisen tärkeää ajaa hyvä kisa fanien edessä Mugellossa, Iannone alleviivaa.

Iannone säväytti viime vuoden Italian osakilpailussa viimeistelemällä kuninkuusluokan silloisen huippunopeusennätyksen 349,6 km/h.

Marquez riisti sen häneltä kauden avauskisassa Qatarissa lukemin 350,5 km/h.

Uusin numero