Jyrki Louhi: ”Miro Sihvonen kuuluu maailman parhaiden nuorten joukkoon”

Kovissa lähes neljänkymmenen asteen helteissä Sihvosen tavoitteena oli napata mitali 125 kuutioisten luokassa.

– Tavoite oli todella kova, mutta mahdollinen. Edelliset EM-osakilpailut olivat tuottaneet pieniä pettymyksiä ja yhden loukkaantumisen, joka oli hieman tuonut alavirettä Miron ajamiseen. Ajotauolla Miro oli kuitenkin tehnyt laadukasta valmistautumista MM-kilpailuja varten ja Espanjaan saavuttaessa oli itseluottamus huipussaan, Jyrki Louhi kertoo Team Finlandin tiedotteessa.

Lämmittelyissä näkyi Sihvosen rennompi ajaminen, mutta silti aika-ajoissa oli tyytyminen omassa ryhmässä kahdenteentoista sijaan. Puomipaikka 23 oli pettymys, vaikka kyseisellä radalla se ei tarkoittanutkaan välttämättä huonoa starttia.

– Miron tekemisestä huokui suuri tahtotila koko viikonlopun ajan. Sunnuntaina ensimmäisessä erässä Miro saikin melko hyvän lähdön ollen toisessa mutkassa kuudentena. Muutamat virheet ensimmäisillä kierroksilla kuitenkin tiputtivat Miron kahdenneksitoista. Huolimatta rankasta radasta ja käsien puutumisesta, Miro taisteli itsensä yhdeksänneksi.

– Toiseen erään Miron teki äärimmäisen onnistuneen valmistautumisen muutaman kikkakolmosen kera. Miro ei saanut yhtä hyvää lähtöä toisessa erässä ja joutui aloittamaan paahtavan kirin sijalta 15. Ajo oli kuitenkin huikean hienoa ja Miro pystyi hyökkäämään aggressiivisesti muiden hieman väsähtäessä. Miro ajoi toisessa erässä sijalle kahdeksan ja sijoittui lopulta kokonaistuloksissa seitsemänneksi.

Erien välistä palautumista edistettiin viilentämällä kehoa kylmässä vesialtaassa.

– Sijoitus on tavoitteisiin nähden pienoinen pettymys. Uskoin pystyväni ottamaan mitalin. Kokonaisuutena kisat meni kuitenkin hyvin ja mitali olisi vaatinut, että kaikki olisi mennyt nappiin. Nytkin osui iso kivi etujarruun, joka esti minua käyttämästä sitä erän puolivälistä lähtien, kertaa Sihvonen.

– Miro teki kuitenkin erittäin hienoa työtä ja huomioiden edellisten kuukausien vaikeudet. Miro paransi siis edellisvuoden kymmenettä sijaa kolmella pykälällä, joka osoittaa sen, että hän varmasti kuuluu maailman parhaiden nuorten joukkoon. Tällä kaudella Mirolla on vielä kaksi EM-osakilpailua ja vieläpä suosikkiradoilla Lommelissa ja Assenissa, jatkaa Louhi.

Sihvonen suuntaa katseensa tiukasti seuraaviin haasteisiin.

– Kyllä täältä lähti mukaan lisää itseluottamusta vaikeuksien jälkeen. Odotan jo innolla, että pääsen ajamaan Lommelin pehmeälle hiekalle. EM-sarjassa on vielä pienet mahdollisuudet palkintopallille ja täälläkin epäonnistui kaksi edellä olevaa melko pahasti. Loppukauden vire ratkaisee.

Kurvinen KTM Junior
Academyn edustajana Alavudella

Alavuudella ajetussa SM-kisaviikonlopussa KTM Junior Academyä oli edustamassa Aleksi Kurvinen.

Kurvinen ajoi MXC/A 85-kuutioisten luokassa eräsijat 8 ja 5 ollen kokonaiskilpailun kuudes.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Karkkilassa, jossa tiimiä tulevat edustamaan Miro Sihvonen, Aleksi Kurvinen ja Benjamin Korhola.
 

Uusin numero