Jymyuutinen: MotoGP näkyy Suomessa tulevalla kaudella!

C More saa alkavan moottoriurheilukauden kynnyksellä upean lisän tarjontaansa. MTV on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen moottoripyöräilyn MotoGP:n sekä Moto2- ja Moto3-luokkien aika-ajojen ja kilpailujen näyttämisestä suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi sekä C Moren kanavilla.
 
 
MotoGP-kausi käynnistyy yhtä aikaa F1-sirkuksen kanssa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

– C Morella on nyt tarjolla samassa paketissa sekä autourheilun että ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokat ja mausteena myös maailman nopein moottoriurheilusarja, taitolentäjien Red Bull Air Race, kaikki suorina lähetyksinä. Moottoriurheilun ystävälle kokonaisuus tarjoaa vauhtia läpi vuoden, iloitsee MTV:n liiketoimintajohtaja Johannes Leppänen.

MotoGP-sarja sisältää 18 osakilpailuviikonloppua ympäri maailman, ja sarjan suosiota kuvaa, että kisatapahtumia televisioidaan yli 200 maahan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme julkistaa sopimuksen MTV:n kanssa alkavalle kaudelle. Suomalaisilla on pitkä ja intohimoinen suhtautuminen moottoriurheiluun, joten yhteistyömme aloittamisen ajoitus ei voisi olla parempi, onhan näköpiirissä myös Suomessa järjestettävä MotoGP-osakilpailu. Siksi on erityisen hienoa, että MTV:n ansiosta suomalaisten on mahdollista seurata MM-sarjaa tänä vuonna C Morella, sanoo MotoGP:n tv-oikeuksien haltijan Dorna Sportsin toimitusjohtaja Manel Arroyo.

Kivikovassa sarjassa on esillä vahvasti myös suomalaisväriä. Aki Ajon luotsaama Ajo Motorsport juhli viime kauden päätteeksi maailmanmestaruutta Moto2- ja Moto3-luokissa, ja yhteensä tallipäällikkö Ajo on juhlinut mestaruuksia kuusi kertaa.

Moto3-luokassa nähdään ensi kaudella uusi suomalaiskuljettaja, sillä maaliskuussa vasta 16 vuotta täyttävä Patrik Pulkkinen teki syksyllä Peugeot MC Saxoprintin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Mika Kallio lähtee MotoGP-sarjaan KTM:n testikuljettajana, mutta heinä-elokuussa hän on villillä kortilla mukana kahdessa osakilpailuissa.

Formula 1 -viikonloppuja on C Morella kauden aikana luvassa 20 kappaletta. MotoGP:n 18 kisasta kahdeksan osuu samoille viikonlopuille.

– Päällekkäiset kisaviikonloput ovat suurimmaksi osaksi eri aikavyöhykkeillä, joten suorat ajotapahtumat osuvat harvoin samaan aikaan. Kauden aikana tulee olemaan siis todellisia moottoriurheilun superviikonloppuja, ja joka tapauksessa huippuluokan moottoriurheilua on tarjolla nyt entistä useammin maaliskuusta marraskuulle, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo.

MotoGP:n, Moto2:n ja Moto3:n aika-ajot ja kisat nähdään F1:n tavoin C More Max -kanavalla, eli entisellä MTV Maxilla. Kanavan nimi muuttuu 16. maaliskuuta, kun MTV:n maksukanavat nimetään uudelleen C Moreksi. Katsojilta tämä muutos ei vaadi toimenpiteitä, vaan kanavat löytyvät tutuilta paikoiltaan.

C More -tuoteperheen ydin on helmikuussa avattu suoratoistopalvelu www.cmore.fi, jonka tarjonnassa korostuvat urheilun lisäksi koko perheen kotimainen ja pohjoismainen sisältö sekä halutuimmat kansainväliset sarjat ja elokuvat.

MotoGP, Moto2 ja Moto3 C Morella (aika-ajot lauantaisin, kisat sunnuntaisin):

25.-26.3. Qatar
8.-9.4. Argentiina
22.-23.4. Austin, USA
6.-7.5. Jerez, Espanja
20.-21.5. Le Mans, Ranska
3.-4.6. Mugello, Italia
10.-11.6. Katalonia, Espanja
24.-25.6. Assen, Hollanti
1.-2.7. Sachsenring, Saksa
5.-6.8. Brno, Tshekki
12.-13.8. Spielberg, Itävalta
26.-27.8. Silverstone, Englanti
9.-10.9. San Marino
23.-24.9. Aragon, Espanja
14.-15.10. Japani
21.-22.10. Philip Island, Australia
28.-29.10. Sepang, Malesia
11.-12.11. Valencia, Espanja

Uusin numero