Jussi Haapanen varmisti trialin Eurocupin mestaruuden Tshekissä

Haapasella oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo lauantain kisassa, mutta vielä siinä vaiheessa Hollannin John van Veelen päätti olla asiasta toista mieltä. Tulppaanien maan mies voitti suomalaisen pisteen erolla.

Sunnuntaina oli sitten Haapasen vuoro juhlia – odotetusti. Haapanen teki jälkimmäisenä päivänä yhden viiden pisteen virheen, mutta muun kisan hän hallitsi suvereenisti.

Haapanen otti 2×15 jaksoa käsittäneessä kisassa kuusi virhepistettä. Toiseksi ajoi Italian Valter Feltrinelli pistein 9. Van Veelen oli kolmas pistein 13.

Kirkkonummen Sami Kymäläinen säesti mukavasti ja ennakkoluulottomasti suomalaismenestystä. Kymäläinen ajoi ensimmäisessä kv-kisassaan hienosti kuudenneksi molempina päivinä.

Nylundin veljeksistä Jörgen oli 16:s ja Janne 18:s.

Timo Myöhänen sijoittui EM-luokassa 13:nneksi.

Haapanen voitti ensimmäisen
SM-kullan jo vuonna 1993

Heinäkuun alussa 45 vuotta täyttävä Jussi Haapanen lukeutuu lajinsa ikoneihin Suomessa.

Nykyisin jyväskyläläistä JMU:ta edustava Haapanen saavutti ensimmäisen Suomen mestaruuden jo vuonna 1993. Haapanen on maistellut SM-kultaa myös vuosina 1995 ja 2011.

Siviilissä Haapanen toimii Tampereella koirapartiopoliisina.

Haapanen on onnistunut sovittamaan työn ja harrastuksen sulavasti yhteen, joten Tshekissä saavutettu mestaruus siivittää hänet kohti seuraavia haasteita.

GasGas-pyörällä taituroivalla Haapasella on tarkoitus ajaa elokuussa PM-kilpailu Kinnassa ja viimeinen EM-osakilpailu pääluokassa myös Myöhästä vastaan.

Tulokset ja yhteispisteet:
www.phototrial.it
 

Uusin numero