Juniorit avasivat Liigakauden

Kaikkein nuorimmat juniorit, eli 7-11- vuotiaat MX65-luokan kilpailijat kisasivat sarja-avauksen kahdessa ryhmässä. Emil Weckman oli ensimmäisen ryhmän päivän paras viemällä molemmat erät vauhtinsa puolesta suvereenisti. Toisessa erässä loppupuolen ylimääräiset ohjelmat toivat kuitenkin Joni Mäkelän aivan kiinni kantaan ja näin Weckman sai ajaa kilpaa tosissaan ruutulipulle asti.

Toisessa ryhmässä Matias Vesterinen päästeli ykköseksi molemmissa erissä, näin hän jatkaa kohti sarjan toista kisaa pistetaulukon kärjessä Weckmanin kanssa.

Junnujen "väliluokassa", eli 10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä Joonas Näppi putsasi päivän runsaan palkintopöydän. Molempien erien voittoon ajanut Näppi pokkasi myös KTM Holeshot Awardin kummankin erän startista. Antti Nyqvist ajoi kummankin erän kakkoseksi ja pääsi hetkittäin haastamaan kärjessä ajaneen Näpin.

MXC/B:ssä kilpailijat mahtuivat kahteen lähes täyteen kisaryhmään. Ensimmäisen kisaryhmän kärki tässä 12-15- vuotiaiden luokassa oli varsin Itä-Suomipainotteinen, kun Kouvolan Motocrossin Patrik Aho kiirehti molempien erien voittoon. Päivän podiumille poika sai vierelleen Siilinjärven Vesan Peetu Aallon ja seurakaverinsa Toni Käyhtyn.

Luokan toisen kisaryhmän kaksi ensimmäistä sijaa menivät Vantaan Moottorikerhon pojille, Matias Murto oli ykkönen vain pisteen erolla ennen Samuli Jokiniemeä. Siilinjärvi oli edustettuna podiumilla tässäkin ryhmässä, kun Tatu Pekkarinen oli kolmas.

Päivän menestyjät saivat kotiinviemisiksi muutakin kuin mainetta ja kunniaa. Jokaisen luokan päivän kokonaiskisan kolme parasta saivat Juha Salmisen lahjoittamat pokaalit, lisäksi sarjan pääyhteistyökumppani Sinisalo palkitsi kolme parasta ajovarustein. Karhulan moottorikerhon kisassa tuli myös taas kerran todistetuksi se, että motocrossia ajamalla voi myös tienata leipänsä ja nimenomaan kirjaimellisesti kun kärkikolmikot saivat myös Vaasan&Vaasan leipomoiden tuotepakkaukset.

Myös Hyeenaracing palkitsi päivän voittajat. Sokerina pohjalla päivän nopeimmat starttaajat saivat KTM-lahjakortit holeshoteistaan, joten palkintokattaus oli lajin yleiseen tasoon nähden vähintäänkin maininnan arvoinen.

Sinisalo-Liiga jatkuu sunnuntaina MX125-, MXJ- ja MXB-luokkien kisalla, onneksi sääennusteet povaavat poutasään jatkoa.

Tulokset:

* * *

Team Ykkös-mp:n kuulumiset Karhulasta:

Nuorten Mini MX-Liiga kausi starttasi käyntiin lauantaina Karhulassa. Teamin kuljettajista Kristian Aatsinki ja Emppu Aro ajoivat 85-kuutioisten luokissa. Yöllä alkanut sade kasteli rataa mukavasti ja aamun harjoituksissa päästiin ajamaan hyväkuntoisella radalla, muutamaa lätäkköä lukuunottamatta.

85-kuutioisten C/C luokassa ajava Kristian Aatsinki aloitti päivän hienosti ollen harjoitusten seitsemänneksi nopein.

– Ennen ensimmäistä erää alkoi jännittämään hieman enemmän, eikä lähtö onnistunut hirveän hyvin ja olin ensimmäisessä kurvissa noin kymmenennen huonommalla puolella, kertoi Aatsinki.

Erän edetessä ja jännityksen hellittäessä, alkoi vauhti parahtua ja maalissa Aatsinnki oli kahdeksas.

Toisessa erässä jännitys oli hävinnyt kokonaan ja ajo kulki hienosti. Lähdön jälkeen Aatsinki ajoi kolmannella sijalla, mutta muutaman ajovirheen vuoksi kaksi kanssakilpailijaa pääsi ohi, joten maaliin hän ajoi hienosti viidennellä sijalla. Luokan yhteistuloksissa Aatsinki oli hienosti kuudes.

Ensi viikonloppuna Aatsinki osallistuu Paimion ajoleirille.

C/B luokassa Emppu Aro lähti kilpailuun innokkain mielin, vauhti on ollut viime aikoina hyvää, mutta kaatumisiakin on tullut paljon. Liukkaasta kelistä johtuen Aro ei oikein saanut hyvää ajorytmiä päälle ja harjoitusten 22. sija oli pieni pettymys.

Kilpailuun Aro lähti kuitenkin hyvällä mielellä ja harjoitusten epäonnistuminen oli unohdettu.

– Ensimmäisen erän lähdössä oli pientä kontaktia kilpakumppanin kanssa, lähtö epäonnistui ja ensimmäisen mutkan jälkeen olin kuulemma sijalla 32.

Kova taistelu alkoi ja jo ensimmäisen kierroksen jälkeen Aro oli noussut sijalle 22. Lähdön kolarissa kolhiintunut ranne alkoi olla kuitenkin sen verran kipeä, että vauhti tasaantui ja maalissa Aro oli 19.

Toisessa erässä kipeä ranne haittasi ajoa ja käsi alkoi puutumaan jo erän alkuvaiheessa. Ensimmäiseltä kierrokselta tultaessa Aro oli 18:s ja kolmen kierroksen jälkeen hän putosi 19. sijalle.

Kaksi kierrosta ennen maalia Aro onnistui nousemaan takaisin 18. sijalle ja sai pidettyä sijoituksensa maaliin asti, tosin niukasti koska takana tullut kuljettaja jäi vain 0,5 sekunnin päähän.

Seuraavat kaksi viikkoa pojat harjoittelevat tiukasti ja sen jälkeen on seuraava Mini MX-Liigan osakilpailu Porissa.