Juhla-Päitsi tarjoaa uutta ja vanhaa

Päitsi ajetaan 21.- 22. maaliskuuta ja kilpailusta jaetaan kahdet SM-pisteet, joten mukana nähdään kotimainen endurokärki. Lähtö ja yötauko ovat tuttuun tapaan Vierumäellä ja maali sunnuntaina Helsingissä.

Uusvanhaa kilpailussa on Classic-luokka, johon saa osallistua vuonna 1987 tai aikaisemmin valmistetulla moottoripyörällä.

Partioajosta on tiputettu ”kolmas pyörä” pois, joten pyöreitä vuosia voi juhlistaa kaverin kera, tai vaikkapa isä-poika tai äiti-tytär kokoonpanolla.

Kilpailijoiden toivoma yhteishuolto palaa entistä ehompana helpottamaan osallistumista ja alentamaan kustannuksia. Huoltokaravaanin ja muun tieliikenteen turvallisuutta pyritään parantamaan myös ennakkoon merkatuilla haalarihuoltopisteillä.

Nordling on uusi
kilpailunjohtaja

Uusi kilpailunjohtaja, muun muassa monissa MM-endurokilpailujen liemissä keitetty Sauli Nordling tuo kisaorganisaatioon runsaasti osaamista, mutta myös uutta kipinää tuoreiden ideoiden läpiviemiseen, että hyväksi havaittujen käytäntöjen hienosäätämiseen.

– Classic-miehet ja -naiset voivat alkaa rakentaa pyöriään. Tarkoituksena on tuoda kilpailun pitkiä perinteitä ja vanhaa kalustoa esille ja tarjota myös classic-pyörien omistajille mahdollisuus harrastaa vilua ja märkää myös kelloa vastaan. Vanhimmalla pyörällä maaliin päässyt palkitaan erikoispalkinnolla, Nordling kannustaa.

– Partioajo päätettiin muuttaa tälle vuodelle pariajoksi, sillä olemme havainneet että joillakin on ollut haasteita saada kolmimiehinen joukkue kasaan. Ensikertalaisille on helpompi osallistua, kun reissussa on mukana kokeneempi kaveri. Ja monille muillekin kelpaa henkinen tuki ja turva yön viluisina ja pimeinä tunteina. Odotamme mielenkiinnolla millaisia pareja saamme juhla-ajoon mukaan. Tänä päivänä enduroa harrastavat niin isät, pojat, papat kuin äidit ja tyttäretkin, Nordling taustoittaa.

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 4.3.2015 klo 22.00.

Aikataulut ja reitti:
– SM-luokat: A, B ja U20
– Veteraani V40, V50 ja C
– Kunto, Classic, Pariajo
Vierumäki-Asikkala-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Jyväskylä-Rutalahti-Joutsa-Sysmä-Vierumäki
Vierumäki-Lahti-Mäntsälä-Kerava-Helsinki
Pituus noin 770 km. Maastokokeita 29, joista 18 ajetaan lauantaina, 11 sunnuntaina. Mukana useita uusia maastokokeita. Mikäli reitti on lumeton, merkkaukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

”Lämpimästi tervetuloa Päitsille niin uudet kuin kokeneemmatkin kuljettajat! Tehdään yhdessä juhlavuodesta unohtumaton elämys – kilpailjoille, yleisölle ja kilpailun mahdollistavalle talkooväelle. Lumisin enduroterveisin Päijänneajon kisaorganisaatio.”

Uusin numero