Juha Vaskunlahti on vuoden moottoripyöräkouluttaja

Punkalaitumella autokouluyrittäjänä toimiva Juha ”Vasku” Vaskunlahti on yksi SMOKin perustajajäsenistä ja pitkäaikainen kantava voima. Hän oli yhdistyksen kolmen ensimmäisen kouluttajatestit läpässeiden joukossa vuonna 1995. Vasku toimi pitkään yhdistyksen hallituksessa ja sihteerinä.

 

Vasku harrastaa lajia monipuolisesti asvaltilla ja enduropoluilla. Hän on tunnettu aktiivisesta otteesta koulutettaviin.

– Kouluttajana Juha on tinkimätön ja mukana aidolla tunteella, kouluttajakollega kertoo.

 

Omaa autokoulua Vasku on pyörittänyt vuodesta 1988. Hän on toiminut kouluttajauransa aikana tiiviisti Suomen Autokoululiiton ja Liikenneturvallisuuden edistämissäätiön luottamustehtävissä. Hän on ollut mukana moottoripyörätutkintojen kehittämisessä sekä tutkintojen vastaanottajien ja kouluttajien koulutuksessa. Motoristien jatkokoulutusta hän on kehittänyt Motopassi-työryhmässä ja tekee sitä edelleen Moto Survival Finland ry:n kautta.

 

SMOK ry

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksen tehtävänä on moottoripyöräkoulutuksen edistäminen ja moottoripyöräkouluttajien ammattitaidon ja kouluttajavalmiuksien kehittäminen.

 

SMOK toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kuten Liikenneturvan, Autokoululiiton, Suomen Motoristit ry:n ja MP69:n kanssa. Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

 

SMOK mittaa kouluttajien pätevyyttä monipuolisilla kouluttajatesteillä. Noin kahdestasadasta jäsenestä auktorisoituja, testit läpäisseitä kouluttajia on 56 kappaletta. Auktorisoidut kouluttajat kouluttavat tulevia kouluttajia ja toimivat kouluttajatestien vastaanottajina.

Uusin numero