Juha Salminen tuplasi toisen sijansa Italian sarjassa

– Tavoitteeni on saavuttaa Italian mestaruus ja aikalailla aikataulussa mennään. Olen hyvinkin tyytyväinen tähän viikonvaihteeseen.Virheetöntä ajoa ilman ongelmia. Nämä Italian kovatasoiset kisat palvelevat samalla viimeisen päälle MM-sarjaa, tähdentää Salminen.

Salminen on E1-luokan MM-pisteissä toisena Chilessä ja Argentiinassa ajettujen neljän kisapäivän jälkeen. MM-sarja jatkuu 11.-12. toukokuuta Espanjassa.

– Tosin se seuraava tärkeä tavoite on saada karkoitettua tuo Argentiinasta mukaan tarttunut vatsapöpö elimistössä. Antibioottikuuri käynnistyy välittömästi maanantaina, kun olen palannut Suomeen.

Camerinon toinen kisapäivä noudatti kärjen osalta lauantain kaavaa. Salminen sai kavennettua eroa isommalla pyörällä kilpailevaan ranskalaiseen Johnny Aubertiin, mutta eroa yhdeksän maastokokeen jäljiltä jäi yhä 44 sekuntia.

– Sunnuntai oli lauantain toisinto. Ajoimme Aubertin kanssa käytännössä tasasekunneille extreme- ja enduropätkillä, mutta crossitestillä tuli taas ihan sairaasti pataan. Maasto kuivui sateiden jäljiltä koko ajan, mutta nappulan kuvat jäivät edelleen saveen ja sehän imee voimat tällaisesta pikkunelarista. No, olosuhteet vaihtelevat ja jossain vaiheessa pikkupyörällä saattaa vuorostaan pärjätä paremmin, muistutti sunnuntaina neljä pätkäpohjaa Husqvarnalla takonut Salminen.

Salminen sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen hänet hanakasti haastaneen isäntämaan Thomas Oldratin takanaan.

– Kuten odottaa osattiinkin, Oldrati heräsi kuin uutena miehenä toiseen kisapäivään. Hyvä vääntö ja kilvanajo päättyi loppujen lopuksi kahdeksalla sekunnilla edukseni.

Yhteensä seitsemän kilpailupäivä kattava Italian sarja jatkuu 21. huhtikuuta Tolmezzossa.

Uusin numero