Juha Salminen osallistuu Mika Aholan muistokilpailuun Hämeenlinnassa

Maailman menestynein endurokuljettaja, 13-kertainen maailmanmestari  Salminen, on ollut viime vuosien kotimaisissa endurokisoissa harvoin nähty kuljettaja.

Siihen miksi Salminen nähdään Kärme Kustaalla on syynsä. Salminen osallistuu kisaan luonnollisesti edesmenneen kilpakumppaninsa Mika Aholan muistoa kunnioittamaan ja toisaalta myös tukeakseen nuorten suomalaisten endurolupausten matkaa enduron huipulle.

Salminen haastaa yritykset Kärme Kustaan Business-luokkaan tukemaan nuorten enduromaajoukkuetta.

Suomen enduromaajoukkueen kuljettajat, Salminen mukaan lukien, ovat haastaneet yritykset osallistumaan Kärme Kustaan Business-luokkaan ja tukemaan nuorten enduromaajoukkuetta. Salminen ajaa itse Netwheels -nimisessä Business-luokan partiossa, jonka muut kuljettajat ovat Antti Hakuni ja Erkki Laimio.

Kärme Kustaa on vuosittainen endurokauden päätöskilpailu, jossa nautitaan kavereiden seurasta ja sopivan haastavasta kisasta. Business-luokassa, reitti on hiukan perusreitistä helpotettu ja sopii vähemmänkin kisakokemusta omaaville. Business-porukalla ajetaankin enemmän pilke silmässä, partiokavereita jeesaten ja hauskaa pitäen.

– Kaikki vaan kokoamaan sopiva Business-luokan porukka mukaan kisaan, tänä vuonna jos koskaan on syytä Kärme Kustaalle osallistua, suosittelee Salminen.

Business-luokkaan osallistuvat partiot haastavat perinteisesti mukaan muita partioita. Kilpailun järjestäjä Hämeenlinnan Moottorikerho ja Nuorten enduromaajoukkueen tukiryhmä toivookin enduroharrastajien ja yrityspäättäjien osallistuvan innolla Kärme Kustaalle ja haastavan kilpa- ja liikekumppaneitaan mukaan sankoin joukoin.

Business-luokkaan ilmoittautuvat joukkueet maksavat 150 euron tukimaksun Nuorten enduromaajoukkueen hyväksi.

Kärme Kustaasta sekä Business-luokkaan ilmoittautumisesta ja Business-haasteista lisätietoa kilpailun sivuilla www.smlenduro.fi/karmekustaa2012.

Kilpailun sivuille päivitetään ennen kilpailupäivää mm. ajo-ohjeet, aikataulua ja muuta tarpeellista tietoa kilpailun osallistujille ja yleisölle. Ilmoittautuminen 36. Kärme Kustaan päättyy 24.11.2012 klo 23:59.

Legendaarinen Mäki kuuluu
myös Business-luokan reittiin

Tänä vuonna legendaarinen haastava Mäki kuuluu myös Business-luokan reittiin. Business-partiot voivat kuitenkin myös kiertää Mäen, vaihtoehtoista hitaampaa ja helpompaa reittiä, jos se vaikuttaa partiolle liian haastavalta.

Partiokilpailu perinteiseen tapaan, luokkia on tutut neljä

36. Kärme Kustaa ajetaan perinteisellä tyylillä partioajona kolmihenkisin joukkuein, neljässä eri luokassa.

Luokkaan 1 / Avoin osallistuu tyypillisesti kilpailun kovinta vauhtia tavoittelevat A- ja B-luokan kuljettajista koostuvat partiot, luokkaan 2 voivat osallistua muut kuin A-luokan kuljettajat.

Army-luokka on suunnattu sotilaille, jotka ajavat nykyisin armeijan pyörien sijasta omilla pyörillään. Neljäntenä luokkana on Business-luokka, jonka partiot tukevat osallistumisellaan enduron juniorimaajoukkuetta.

Suositussa Business-luokassa voi bongata kuljettajia laidasta laitaan, Mukana on ollut vuosittain maailmanmestareita, liike-elämän huippujohtajia, joulupukkeja ja muita julkisuuden henkilöitä kuin myös MP-alan vaikuttajia, kotimaan endurohuippuja, endurokilpailijoiden yhteistyökumppaneita ja itse kullekin tuttuja enduron harrastajia.

Tervetuloa 36. Kärme Kustaalle Mika Aholan muistokilpailuun sunnuntaina 2. joulukuuta Hämeenlinnan Hätilään.

Kuva: Husqvarna
 

Uusin numero