Joutsassa ajetaan Cross Countryn Suomen Cup -pisteistä

Kilpailu oli tuolloin osallistujamäärältään kauden suurin Suomen Moottoriliiton kilpailukalenteriin merkitty moottoripyöräkilpailu. Racegear CC Joutsa tavoittelee vastaavaa osallistujamäärää.

Joutsaan Yleisen luokan Suomen Cup pisteistä on tulossa ajamaan 1. osakilpailun kärkijoukosta ainakin Oskari Kantonen, Kimmo Hurri, Matias Savo, Marko Leponiemi ja Miko Mellin. Parolassa ajetun ensimmäisen osakilpailun jälkeen Cross Countryn Suomen Cupin kärjessä on Samuli Aro, toisena Oskari Kantonen ja kolmantena Mikko Pihlajavesi.

Totuttuun tapaan myös Racegear CC Joutsan ilmoittautuminen on kiihtymässä loppua kohden. Myös tähän 2. Suomen Cup osakilpailuun odotetaan runsasta osallistujamäärää. Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 10.6.2011 klo 12 päivällä. Linkki ilmoittautumissivulle ja lisätietoa kilpailusta löytyy kilpailun sivuilta osoitteesta www.smlenduro.fi

Kilpailun reitti ja kilpailukeskus sijaitsevat Joutsan Ratakeskuksen, tutummin Josemoran alueella. Reitti on edellisvuodelta tuttua vauhdikasta soraränniä. Josemoran maasto on Panssari CC:n reittiä karkeampaa ja vähemmän pölyävää. Reittiä kastellaan ennen kisaa. Kastelusta huolimatta pölyämistä ei voitane kokonaan estää mikäli säät jatkuvat kuivina kisan alla. Kierroksen pituus on n. 8,5 km ja kilpailun kesto tuttuun tapaan 2 tuntia / lähtö, joten ajettavaa ja katsottavaa varmasti riittää.

Kilpailu käynnistyy lauantaina 18.6. klo 10:30. Kilpailun lähtöjärjestys määräytyy kauden ensimmäisen osakilpailun, Racegear Panssari CC:n tulosten perusteella.

Reitille starttaa ensimmäisenä Harrastelijat klo 10:30. Veteraanien ja Naisten luokat lähtenevät reitille toisessa lähdössä ja kolmannessa lähdössä starttaa Yleinen luokka. Jälkimmäisten luokkien lähtöaika tarkentuu myöhemmin.

Katsastus ja ilmoittautuminen kilpailupaikalla alkaa klo 8:00. Huoltoalue reitin varressa, hiukan ennen kierroksen loppua, sijaitsee varikon reunassa asfalttikentällä. Huoltoalueella 10 km/h nopeusrajoitus ja kilpailijoiden tulee pysähtyä STOP -merkin kohdalla ennen reitille palaamista.

Katsojilla, kuljettajilla ja taustajoukoilla mahdollisuus varata majoitus läheiseltä Hotelli Rantasipi Joutsenlammelta. Varattavissa on yhden ja kahden hengen huoneita sekä rivitalohuoneistoja aina viidelle hengelle saakka. Linkki majoituksen varaamisen löytyy kilpailun sivuilta.

Suomen ISDE Junior Trophy -joukkueeseen kuuluvat Antti Hellsten ja Roni Nikander, jotka kilpailevat Joutsan kisan aikaan Kreikassa enduron MM-pisteistä E Junior -luokassa. Yksi neljästä ISDE Kotka Haminan juniori joukkueeseen kuuluvista kuljettajista on Kimmo Hurri. Hurri osallistuu myös Joutsan CC- kisaan. Neljäs ISDE Junior Trophy joukkueen jäsen, Lauri Pohjonen, ei ole vielä vahvistanut kisaohjelmaansa kesäkuun 18. päivän osalta.

Pääasiassa osallistumismaksuista koostuva kilpailun tuotto käytetään ISDE Junior Trophy -joukkueen hyväksi. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy. ISDE tukiryhmä toivottaa kaikki tervetulleiksi kisaan.

Uusin numero