Jousi suvereeni sarja-avauksessa

Jousi aloitti Suomenmestaruuden metsästyksen sarjan avauserässä hyvällä startilla. Lähtömutkan kasasta kalustoaan keräilivät mm. Miika Oinonen ja Niko Koskela. Kakkospaikasta kisattiin aluksi Eeli Takatalon ja Juuso Matikaisen välillä, mutta loppujen lopuksi kärkikolmikko repesi järjestykseen Jousi, Takatalo ja Matikainen varsin selvin eroin.

Koskela ja Oinonen ohittelivat minkä ehtivät, ruutulipulle kaksikko saapui kuudentena ja seitsemäntenä.

Toisessa erässä Jousi paineli jälleen kärkeen jo avauskierroksella, Matikainen oli hetken aikaa kakkosena, mutta Koskela tuli sitten takaa ja pyyhkäisi vauhdilla ohi. Koskela ei kuitenkaan pystynyt tavoittamaan kärjessä kiitävää Jousea, vaan kamppaili koko erän ajan Matikaisen kanssa.

– Jotenkin vaan kadotin ajorytmin sen jälkeen kun pääsin Juuson ohi ja sitten siinä kymmenen minuutin kohdalla oikea käsi puutui. En tiedä, oliko sitten erän alussa vähän liikaakin puristusta. Kun ensimmäinen erä meni huonosti, päätin sitten ajaa varmasti pisteitä etten lähtisi yrittämään liikaa ja kaatuilemaan, Koskela selvitti toisen erän kulkua.

Jousi oli Iisalmen reissuunsa luonnollisesti enemmän kuin tyytyväinen.

– Startit onnistui hyvin ja mikäs siinä sitten oli ajellessa.
– Ilman muuta mestaruutta tavoitellaan, viime kaudelta jäi se neljä pistettä tappiota sen verran kaivelemaan, että tällä kaudella mitali kirkastuu.

Toisen erän ohittelija oli ensimmäisellä kierroksella kolaroinut Takatalo joka ehti loppujen lopuksi peräti viidenneksi. Salolaisen vauhti oli ajoittain jopa kovempaa kuin kärjessä kiitäneen Jousen, joten Takatalo on yksi vakavasti otettavista mestaruuden tavoittelijoista. Sarjassa Jousen jälkeen kakkosena on Matikainen, eroa kärkeen kymmenen pistettä. Sitten muutaman pisteen sisällä tulevat Takatalo ja Koskela.

14-18- vuotiaiden MXJ:n Suomen Cupissa Waltteri Koskinen oli yhtä vakuuttava kuin Jousi SM:ssä. Raumalainen vei molempien erien tyylipuhtaat voitot. Sarjan avauskisan voittaneen Jaro Pääkkösen päivä oli synkkä, ensimmäisessä erässä hän lipsutteli luistavan kytkimen hidastamana huonon startin. Tässä erässä hän ehti vielä nousta kolmanneksi, mutta toisessa erässä kytkin hajosi lopullisesti ja näin tilille tuli keskeytys.

Molempien erien kakkoseksi ajoi Jesse Uurinmäki ponnistaen samalla sarjan kolmospaikalle Pääkkösen kantaan. Koskisella on kolmen erän jälkeen jo peräti 27 pistettä enemmän kuin Pääkkösellä, mutta sarja on pitkä, peräti seitsemän kisapäivää.

Molempien sarjojen seuraava osakilpailu ajetaan 19.6. Heinolassa Salpausselän Moottorikerhon järjestämänä.

Uusin numero