Jousi ja Koskela järjestivät hurjan shown

Kaikki kauden aikaisemmat kolme erää voittanut Atte Jousi joutui haastajan rooliin, kun Niko Koskela pääsi karkaamaan kauas kärkeen. Kisapäivän aikana nähtiin myös kaikkien aikojen suurimman tittelistä kilpaileva lähtökasa.

Jousi otti päivän ensimmäisessä erässä vaisuhkon startin, ja kun hyvinkääläinen nousi kakkoseksi, kärjessä kiitävä Lahden Juuso Matikainen oli jo noin kymmenen sekunnin karkumatkalla. Huikea kiri tuotti kuitenkin tulosta ja Jousi otti karkulaisen kiinni ja pamautti ohi. Loppujen lopuksi kauden kolmas erävoitto napsahti Jousen plakkariin reilun kahdenkymmenen sekunnin marginaalilla.

Alkukierroksilla vauhdikkaasti kaatunut Koskela ei ehtinyt nousta ennen ruutulippua viidettä sijaa korkeammalle lähdettyään kipuamaan noin sijalta kaksikymmentä.

Matikainen piti kakkospaikkansa myöskin selvällä erolla ennen Teemu Lehtistä.

Päivän toisessakaan erässä Jousen startti ei ollut aivan terävimmästä päästä. Sairaslomilta palannut Aki Manninen osoitti nopeutensa ottamalla uransa ensimmäisessä MX2-luokan SM-kisassa molempien erien lähdöt nimiinsä.

Ripeästi liikkeelle päässyt Koskela otti ykkössijan jo alkukierroksilla ja katosi melko nopeasti kakkosena ajaneen Matikaisen näköpiiristä. Jousi kamppaili itsensä Matikaisen kantaan ja pääsi ohi, tässä vaiheessa takamatkaa Koskelaan oli lähes yhdeksän sekuntia. Jousen vartin verran kestänyt takaa-ajo huipentui juuri kun lähdettiin kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Toiseksi viimeisellä kierroksella nähtiin peräkkäin kaksi ohitusta, Koskela pääsi kuittaamaan heti Jousen ohituksen ja näin viimeiselle kierrokselle mentiin hurjan taistelun jatkuessa edelleen.

Jousi yritti heti kierroksen aluksi ohitusta, mutta lipsautti nurin ja näin Koskela karkasi erävoittoon. Jousi sai tyytyä ajamaan maaliin kakkosena, kolmantena saapui kaukana kärkikaksikon takana Matikainen.

– Odottelin jo viitisentoista minuuttia, että tulisi nyt se kahden kierroksen taulu. Sitten Atte sai otettua todella nopeasti kiinni kun tuli vähän käsien puutumista ja pientä ohjelmaa kierroksella ohitettavien kanssa. Kun Atte tuli sitten kantaan, niin Vehviläisen Jussin sanoin vedin kyllä ”kuolemaa halveksuen” kun tuota takamatkaa pisteissä on kuitenkin aika paljon. Onneksi se riitti, tyytyväinen Koskela sanaili taistelun tauottua.

Jousen kolme erävoittoa ja yksi kakkossija pitävät hänet kuitenkin tiukasti sarjakärjessä, etumatkaa Matikaiseen on viisitoista pistettä. Koskela nousi nyt kolmoseksi vain neljän pisteen päähän Matikaisesta.

Junioreiden MXJ:n Suomen Cupin päivän avauserän startissa nähtiin hurja tilanne kun noin puolet neljänkymmenen kilpailijan joukosta makoili maan pinnassa lähtömutkassa. Toisen puolikkaan jatkaessa kilvanajoa todettiin kahden kilpailijan loukkaantuneen tilanteessa ja erä oli näin keskeytettävä.

Uusintastartin tapahduttua kärkeen säntäsi ensin Henri Jumppanen, mutta jo ensimmäiseltä kierrokselta tultiin Waltteri Koskisen johdolla. Toisella kierroksella Koskinen kuitenkin kaatui ja kolhi olkapäätään sen verran että joutui keskeyttämään. Erävoittoon ja samalla sarjakärkeen karautti Jaro Pääkkönen.

Koskinen ei kyennyt osallistumaan toiseenkaan erään. Tällä kertaa ykköseksi ajoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Sami Talvensaari ennen Pääkköstä joka johtaa sarjaa nyt seitsemäntoista pisteen erolla ennen Jesse Uurinmäkeä. Koskinen on kolmantena vain kolmen pisteen päässä.

Liitteissä tulokset ja pistetilanteet, päivän täydelliset tulokset http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=672773

MX2-luokan kauden seuraava SM-kisa ajetaan 21.8. Jämsässä, MXJ:n Suomen Cup jatkuu puolestaan Supercross-kisalla 23.7. Turussa.

Uusin numero