Jorge Lorenzon itseluottamus kohdallaan: ”Ehkä voitan ensimmäisen kilpailuni Hondalla jo kauden avauksessa”

31-vuotias espanjalainen on ajanut kuninkuusluokassa yhdeksän kautta Yamahalla ja kaksi Ducatilla. Kun viime kesänä kävi ilmi, ettei Lorenzo saa jatkoa Ducatille, koko hänen uransa oli vaakalaudalla. Sitten tuli yllätysdiili Hondan kanssa.

”Olen jo jättänyt Ducati-ajat kokonaan taakseni, en mieti niitä enää lainkaan. En ole luovuttajatyyppiä, yritän aina viimeiseen asti, vaikka tilanne näyttäisi toivottomaltakin. Sain mahdollisuuden Hondalla, mikä teki minut hyvin iloiseksi viime kesänä”, Lorenzo sanoo.

”En voi ihan varmuudella sanoa, että päätän urani Hondalla, mutta todennäköistä se on.  Tulokset lopulta ratkaisevat. Haluaisin kyllä lopettaa Hondalla, se on aikomukseni. Tiedän, että kun saamme pyörän mieleisekseni, voimme olla ykkösiä.”

Hondan kombinaatio Lorenzo-Marc Marquez on herättänyt paljon epäilyksiä; molemmat ovat tulisieluisia kuljettajia, joilla kuohahtaa aika ajoin yli lasinreunan. Toisaalta kaksikkoa on kutsuttu Dream Teamiksi.

”Kun katsoo tilastoja, niin me olemme MotoGP:n vahvin kuljettajakaksikko, jopa vahvin koko MotoGP-historiassa. Vauhdin ja puhtaan lahjakkuuden puolesta olemme jopa parempia, mitä tilastot ja voitetut mestaruudet osoittavat. Se on silkka fakta”, Lorenzo paukuttaa henskeliä.

Lorenzon testit Sepangissa jäivät väliin, kun hän mursi ranteensa harjoituksissa. Kättä kuntoutetaan koko ajan, mutta ihan täydessä kunnossa se ei vielä ole. Qatarin viimeisiin testeihin hän saattaa vielä ehtiä.

Aiemmin tässä kuussa Lorenzo kommentoi, ettei pidä itseään kauden mestarisuosikkien joukossa. Ei hän tosin mahdollisuuksiaan vähättelekään.

”Yritän tietenkin voittaa ensimmäisen kilpailuni Hondalla niin pian kuin mahdollista. Mikään ei ole mahdotonta, ehkä se tapahtuu jo kauden avauksessa Qatarissa. Mutta on selvää, ettei siitä helppoa tule”, Lorenzo sanoo.

Jos voitto tulee jo Qatarin avauksessa, voidaan saman tien unohtaa puheet siitä, etteikö Lorenzo olisi yksi mestariehdokkaista.
 

Uusin numero