Jorge Lorenzo vertaa tuloaan Hondalle 11 vuoden takaiseen: ”Olin samassa tilanteessa rookiena Valentino Rossin kanssa”

Marquez on napannut kuuden vuoden aikana viisi maailmanmestaruutta. Kun Lorenzo tuli Yamahalle 2008, myös Rossi oli viisinkertainen maailmanmestari. Rossi vei mestaruudet 2008 ja 2009 ennen kuin Lorenzo onnistui nappaamaan ensimmäisensä 2010.

”Tilanne on nyt hyvin samanlainen. Tulen täysin uuteen tiimiin, jossa on äärimmäisen kova tallikaveri, joka tietää Hondan pyörästä kaiken”, Lorenzo sanoo.

”Kun tulin mukaan 2008, Valentino oli uransa huipulla. Hän taisteli joka vuosi mestaruudesta ja tiesi siitä pyörästä lähes kaiken. Nyt on samoin, joten Marcilla on kyllä ensi kaudella selkeä etu puolellaan.”

Ihan sama tilanne ei toki ole. Kun Lorenzo tuli Rossin tallikaveriksi, hän oli vasta 20-vuotias, toki vyöllä oli jo kaksi 250-kuutioisten maailmanmestaruutta. Nyt ikää on 31-vuotta, kokemusta MotoGP:stä 11 vuotta, kolme mestaruutta, kolme kakkossijaa ja kaksi kolmossijaa MM-sarjassa.

Lorenzolla on 47 GP-voittoa, Marquezilla 47, vaikka hän tuli MotoGP:hen viisi vuotta myöhemmin. Lorenzo sanookin suhtautuvansa avauskauteen Hondalla nöyrästi.

”Olen aina sanonut, että Marc on ilmiömäinen. Olen täysin varma, että opin häneltä todella paljon. Vaikka tulen Hondalle ylpeänä ja iloisena, tulen myös erittäin nöyränä. Yritän pala palalta ymmärtää kaiken ja saada myös pikkuhiljaa kovia tuloksia aikaan”, Lorenzo sanoo.
 

Uusin numero