Jorge Lorenzo vaihtaa kilpanumeroa

Ysiysi vaihtuu mestaria merkkaavaan ykköseen, joka istuu jouhevasti myös hänen JL-nimikirjaimiinsa.
– Olen erittäin ylpeä, sillä tämän numeron ansaitakseen on tehtävä todella paljon töitä, tuumi tiistaina Sepangin radalla Malesiassa 16 muun kuninkuusluokan kuljettajan kanssa vuoden ensimmäiset testit ajava Lorenzo.
Omintakeisista voittoseremonioistaan tunnetun Lorenzon ensimmäinen titteli MotoGP-luokassa irtosi viime kaudella tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa. Hän ajoi yhdeksän osakilpailuvoittoa ja kuittasi tililleen ennätystukun pisteitä, eli 383 täplää.
Lorenzo myöntää, että numeron valinta oli vaikea tehtävä. Esimerkiksi Valentino Rossi ei ole luopunut milloinkaan vastaavassa tilanteessa omasta tavaramerkistään, eli numerosta 46.
– En unohda numeroa 99 tälläkään kaudella. Se löytyy nahkapuvustani, sillä numero 99 on sydämessäni.
Lorenzosta tulee sitten Wayne Raineyn jälkeen ensimmäinen Yamaha-kuljettaja, joka kilpailee numerolla 1. Rainey puolusti mestaruutta kaudella 1993 ykkönen pyörässään.
Lorenzon kisanumero on selvillä, mutta hänen työnantajansa kannalta sittenkin se tärkein, eli uusi pääsponsori on edelleen haussa, kun Fiat nosti odotetusti kytkintä.
Air Asia on yhdistetty pitkin talvea Yamahaan – turhaan. Air Asia ei tule näkymään Yamahalla ainakaan pääyhteistyökumppanin roolissa.

Uusin numero