Jorge Lorenzo vaarassa jäädä ilman MotoGP-paikkaa

Molemmat Ducatin kuskit ovat keskeyttäneet kaksi kauden viidestä kilpailusta, muissa Andrea Dovizioso on ottanut sija 1, 5 ja 6, Lorenzo 6, 11 ja 15. Lorenzon palkka on huima, eikä hän tule näillä suorituksilla saamaan jatkosopimusta Ducatille. Näyttöaikaa ei ole paljon, sillä tiimit pyrkivät päättämään ensi kauden kuljettajansa viimeistään kesäkuussa. Loistava suoritus Mugellossa ensi viikonloppuna voisi vielä pelastaa Lorenzon.

Näillä näkymin on kuitenkin todennäköistä, että Dovizioson ensi kauden tallikaveri on joko Ducatin Pramac-satelliittitiimissä ajava Danilo Petrucci tai hänen nykyinen tallikaverinsa Jack Miller.

Lorenzo voitti Yamahan tehdastiimissä kolme mestaruutta ja on voittanut yhteensä 44 osakilpailua. Viimeksi hän on voittanut Yamahalla kauden 2016 päätöskilpailun.

Sen jälkeen Lorenzo siirtyi Ducatille, missä hän on nyt ajanut 23 kilpailua. Tulos on ollut laiha: yksi kakkossija, yksi kolmossija, viime kauden sijoitus MM-sarjassa oli 7, tällä kaudella sijoitus on 14:s.

31-vuotias espanjalainen alkaa olla tilanteessa, ettei tehdastallipaikkaa ole ensi kaudeksi tarjolla – ensi kertaa 11-vuotisella MotoGP-uralla.

Lorenzon uskotiin siirtyvän Suzukille, mutta tuo paikka on näillä näkymin menossa nuorelle Moto2-tähdelle Joan Mirille.

Mahdollisuudet ovat kovin rajalliset, joten nyt huhtaan Lorenzon halusta palata Yamahalle, satelliittitiimiin. Ongelma on vain se, ettei sellaista ensi vuonna ainakaan vielä ole. Tech 3 siirtyy ensi kaudeksi KTM:n siipien suojiin. Jopa MotoGP:n promoottori Dorna on vahvasti mukana projektissa, jonka avulla Lorenzolle saataisiin ajopaikka myös ensi kaudeksi.

Mahdollinen vaihtoehto olisi omaa sisäistä kuohuansa läpikäyvä Marc VDS, jonka on huhuttu siirtyvän Hondalta Yamahan satelliittitiimiksi.

Jos kaikki palikat loksahtavat kohdilleen, Lorenzo saattaa ajaa ensi kaudella Marc VDS Yamahalla Franco Morbidellin tallikaverina.

Vaikka Lorenzon välit Valentino Rossiin eivät olleet lämpimät kaksikon yhteisinä Yamaha-vuosina, on Yamaha silti Motorsport.comin tietojen mukaan halukas ottamaan Lorenzon rosteriinsa – kunhan satelliittitiimi ensin syntyy.
 

Uusin numero