Jorge Lorenzo: ”Pääsin yllättämään Marc Marquezin”

Kaksikko kävi viimeiset kierrokset todella kovaa taistelua voitosta ja kärkipaikka vaihteli tuon tuosta. Toiseksi viimeisen kierroksen pääsuoralla Lorenzo ohitti Marquezin, muttei saanut tätä karistettua kannoiltaan. Viimeisen kierroksen kolmosmutkassa Marquez kuittasi taas kärkipaikan ja blokkasi Lorenzon. Lorenzo piti kuitenkin linjansa radan ulkoreunassa, puristi uudestaan ohi ja piti paikkansa ruutulipulle asti.
”Olin vahvempi meistä tietyissä osissa rataa kuten pääsuoran ylämäessä viitosvaihteella, hän taas oli vahvempi juuri kolmosmutkassa, siinä hän minua ohitteli. Kun ohitin hänet viimeisellä kierroksella, painoin sen jälkeen ihan limitillä loppuun. Hän varmasti yllättyi, kun valitsin sen ajolinjan enkä antanut periksi”, Lorenzo sanoo.
“Jätin lopun jarrutukset aivan riskirajoille ja onnistuin voittamaan, tämä oli yksi hienoimmista voitoistani MotoGP:ssä”, Lorenzo sanaili.
Marquez johti kilpailua suurimman osan ajasta, Lorenzolla oli työ pitää tallikaverina Andrea Dovizioso takanaan.
”En olettanut Marcin olevan alussa niin nopea, hän halusi rajusti tehdä eroa meihin muihin. Yritin kaikkeni seuratakseni, mutta samalla oli säästeltävä hiukan renkaita ja polttoainetta. Kymmenen kierrosta ennen loppua päätin iskeä, mutta Marc oli siellä tarkkana. Lopussa sitten onnistuin.”
Marquez uksoi pääsevänsä jo kilpailun aikana karkuun kovemman takarenkaan ansiosta.
”Minulla oli kova takarengas, Lorenzolla pehmeä ja Doviziosolla medium.  
“Tiesin että voisin päästä rengasvalintojen ansiosta muista eroon ja yritinkin, hetken jo uskoin onnistuneeni. Sitten he alkoivat kuitenkin tavoittaa minua, koska renkaan suorituskyky heikkeni ja se vaikuttaa etenkin suorilla. Yritin puolustaa paikkaani, mutta Lorenzo pystyi juuri suoralla ohittamaan minut”, Marquez sanoi.
Kun Valentino Rossi oli kuudes, Marquez kasvatti MM-pistejohtonsa 59 pisteeseen. Lorenzo on 71 pistettä perässä, mutta on onnistunut kaventamaan eroa kahdessa viime kilpailussa yhdeksällä pisteellä.
 

Uusin numero