Jorge Lorenzo Marquezin ja Rossin kiistasta: ”Kaikki muuttui, kun Valentino alkoi haistaa mestaruuden”

Rossi ei ole väleissä sen koommin Marquezin kuin Lorenzonkaan kanssa.

”Espanjassa katsotaan kunnioituksella urheilijoita, jotka osoittavat nöyryyttä, jotka ovat osa yhtenäistä rintamaa ja eivät koskaan osallistu kahakoihin. Sellainen on ideaali urheilija, joka noudattaa urheiluhenkeä”, Lorenzo sanoo.

“Marquez yritti jossakin vaiheessa kovasti esittää hyvää urheiluhenkeä ja kiillottaa omaa kuvaansa. Hän ja Valentino olivat jopa olevinaan ”ystäviä”. Mielestäni kaikki muuttui, kun Valentino alkoi haistaa mahdollisuuden kymmenenteen maailmanmestaruuteen. Silloin oli jo selvää, että jotakin tapahtuisi radalla”, Lorenzo sanoo.

Lorenzolla on uraltaan samanlainen kokemus, joka maksoi hänelle puoli sormea.

“Vuonna 2011 Australian GP:ssä minä idiootti lähdin haastamaan vastaavaan tappeluun Casey Stonerin. Warm-upissa näin hänen lähtevän varikolta ja iskin kantaan nähdäkseni, mitä hän tekee eri tavalla. Päätin alkaa prässätä häntä ja ajoin täysin yli omien rajojeni. Myös Casey alkoi paahtaa kuin mielipuoli. Yhtäkkiä ollessamme lähekkäin, tunsin jonkin kuopan ja kaaduin. Satutin vasemman käden nimettömäni pahasti ja menetin osan siitä”, Lorenzo muistelee.
 

Uusin numero