Jorge Lorenzo lähestyy kärkeä: ”Olen Ducatilla voittaakseni mestaruuden”

Tämä kausi on ollut haastavampi. Lorenzo on nyt MM-sarjassa 13:s, avauskilpailussa Qatarissa hän oli 11:s, Argentiinassa tuli keskeytys ja viikonloppuna Austinissa jo sija yhdeksän. Vielä isompi parannus nähtiin verrattuna tallikaveri Andrea Doviziosoon; Qatarissa ero oli 20 sekuntia, Austinissa enää 3,9 sekuntia.

”Olin ajamassa Doviziosoa koko ajan kiinni kisan lopussa, kun eturengas alkoi kuoria pahasti. Jos niin ei olisi käynyt, olisin ollut todennäköisesti seitsemäs heti hänen perässään”, Lorenzo sanoo Crash.netillä.

”Renkaan oikea puoli alkoi kuoria pahasti, oli pakko hidastaa kierrosaikoja 0,5-0,7 sekuntia. Siksi Andrea Iannone pääsi aggressiivisella ohituksella ohitseni. Jouduin siinä lisäksi ulos radalta ja menetin pari sekuntia. Sitten myös Danilo Petrucci pääsi ohiseni.”

”Olen silti hyvin tyytyväinen kilpailuun ja suoritukseeni. Koko viikonlopun olimme noin kaksi sekuntia kierroksella kärjen takana, mikä olisi tehnyt kilpailussa 40 sekuntia, mutta maalissa ero oli vain 17 sekuntia. Ja se olisi voinut olla ilman ongelmia 10-12 sekuntia, ikä on erittäin positiivinen asia”, Lorenzo sanoi.

”Yhdeksäs tila ei tietenkään tyydytä, koska olemme täällä voittaaksemme maailmanmestaruuden. Vielä nyt se ei ole mahdollista, mutta lähestymme kärkeä koko ajan.”