Jorge Lorenzo hyytyi jälleen kärjestä – Marc Marquez voittoon Saksassa

KTM:n Bradley Smith nousi jo avauskierroksella sijalle 10.

Pramac Ducatin Danilo Petrucci ajoi alussa kakkosena, Yamahan Valentino Rossi ja Maverick Vinales miehittivät paikat neljä ja viisi.

Lorenzo ja Marquez karkasivat aika pian muilta, seuraavassa ryppäässä tulivat Rossi, Petrucci, Andrea Dovizioso ja yllättäjä, Angel Nieto Teamin kokenut Ducati-kuljettaja Alvaro Bautista. Cal Crutchlow veti nurin.

11. kierroksella Marquez otti komealla ohituksella kärkipaikan, kaksi kierrosta myöhemmin myös Rossi ohitti Lorenzon.

Marquez alkoi kuitenkin pian takuuvarmasti kasvattaa eroaan Rossiin. Viisi kierrosta ennen maalia Petrucci ohitti Lorenzon ja nousi kovimmaksi Ducati-kuljettajaksi, pian myös Vinales ohitti Lorenzon.

Lorenzolle kävi kuten Assenissa, renkaat alkoivat sulaa loistavan alun jälkeen ja sijoitus putosi koko ajan. Alvaro Bautistakin ohitti hänet.

Viimeiset kierrokset jännitettiin lähinnä sitä, nouseeko Vinales palkintopallille ohi Petruccin. Kaksi kierrosta ennen maalia niin kävikin mutkassa kahdeksan.

Loppu enää ajeltiin, Marquez otti selvästi uransa 47. voiton, Rossi oli kakkonen ja Vinales kolmas. Marquez kasvatti eronsa MM-pisteissä Rossiin 46 pisteeseen. Voitto oli hänelle jo uran yhdeksäs Saksan GP:ssä.

KTM:n Bradley Smith oli kymmenes.

Uusin numero