Jonathan Realle neljäs WSBK-mestaruus

Hänen MM-johtonsa on nyt 130 pistettä, mikä varmistaa Realle maailmanmestaruuden, vaikka jäljellä on vielä toinen kilpailu tänään Ranskassa sekä Argentiinan ja Qatarin viikonloput.

”On todella mahtavaa voittaa neljäs mestaruus, en oikein löydä edes sanoja kuvailemaan tätä. Olen toki haaveillut tästä tilanteesta, mutta en ole oikein koskaan ajatellut, että tämä olisi mahdollista”, onnellinen Rea sanoi.

Rea on voittanut kauden 21 startista peräti 13.

”Tiimi antoi minulle taas kerran todella kilpailukykyisen pyörän, joten päämäärä oli selvä. Olemme olleet samanlaisessa paikassa ennenkin, joten en tuntenut paineita tai hermostuneisuutta. Tiimi teki hienoa työtä ja pyörä oli erinomainen, vaikka renkaat alkoivatkin lopussa kulua. Fiilis pyörän päällä oli loppuun asti erittäin hyvä ja sain homman hoidettua. Tämä on ollut todella hieno matka, viimeisellä kierroksella aistin yleisön fiilikset ja tajusin, mitä olen saavuttamassa. Se oli aivan mahtava tunne”, Rea hehkutti.

Rea on nyt voittanut neljän viime kauden aikana 99 ajamastaan kilpailuista huimat 52, 27 kertaa hän on ollut kakkonen ja yhdeksän kertaa kolmas. Palkintopallipaikkojen lisäksi hänellä on neljä nelossijaa, yksi viitossija ja kuusi keskeytystä.
 

Uusin numero