Jonathan Rea voitti kuusi maailmanmestaruutta ajokortitta

Voitettuaan ensin kuusi Superbiken maailmanmestaruutta peräkkäin, Jonathan Rea päätti hankkia itselleen moottoripyöräkortin.

34-vuotias pohjoisirlantilainen Jonathan Rea on kaikkien aikojen menestynein Superbike-luokan kilpailija. Hän voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa heti vuonna 2015 siirryttyään Kawasakin tiimiin. Sen jälkeen Rea on ollut lyömätön, ja hän on voittanut putkeen kuusi maailmanmestaruutta.

Korona-ajan muokatessa kilpailuaikatauluja Rea päätti toteuttaa toisenlaisen haaveensa. Hän otti pohjoisirlantilaisen Moto Trainingin Stephen Millsiltä yksityistä ajokoulutusta ja suoritti moottoripyöräkortin. Ajopelinä oli hieman MM-sarjan ZX-10RR-pyörää säyseämpi Kawasaki Z 650.

Moottoripyöräkortin puute ei ole kilpailemisen kannalta ollut olennainen, sillä suljetuilla radoilla ajettaessa ajokorttia ei vaadita. Rea sanoo, että urheilulliset sitoumukset ja kiireinen aikataulu ovat aikaisemmin estäneet kortin hankkimisen. Hänen mukaansa moottoripyörän ajaminen yleisellä tiellä poikkeaa niin paljon rata-ajosta, että siksi hän halusi itselleen luotettavan ohjaajan, jonka kanssa opettelu olisi mukavaa. 

– Opin samalla uusia taitoja ja ajotekniikoita. Maantiellä ajaminen on tavallaan hankalampaa, koska ympäristö on vähemmän hallinnassa. Koulutus teki samalla minusta paremman autoilijan, kun opin tiedostamaan paremmin tekemiseni. 

Ai niin, Rea läpäisi teoria- ja ajokokeen ensimmäislllä yrityksillään.

Tässä Jonathan Rean Superbike-luokan pyörän tälle kaudelle uudistettu tuotantomalli:

Uusin numero