Jonathan Rea jatkaa uraansa Kawasakilla – mahdollisuus nostaa mestaruuksien määrä yhdeksään

Kawasakilla kuusi peräkkäistä Superbiken maailmanmestaruutta (2015-2020) voittanut Jonathan Rea on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen vihreän tiimin kanssa.

Pohjoisirlantilainen Superbike—luokan MM-sarjassa kilpaileva Jonathan Rea on allekirjoittanut sopimuksen, joka pitää hänet Kawasakin tiimissä myös kausina 2023 ja 2024. Rea on luokan kaikkien aikojen menestynein kuljettaja kuudella peräkkäisellä maailmanmestaruudellaan ja 5300 MM-pisteellään. 

Rean ensikosketus Superbiken MM-sarjaan nähtiin jo vuonna 2008, kun hän osallistui villillä kortilla Portimaon kisaan voitettuaan kauden aikana siihen mennessä kolme Supersport-luokan MM-osakilpailua. Supersporteissa Rea kilpaili tuolloin Ten Kate Hondalla ja Hondalla hän ajoi myös ensimmäiset 14 MM-osakilpailuvoittoaan Superbikessä. Kaikkiaan Rea on ajanut Superbiken MM-sarjassa tähän mennessä 341 MM-osakilpailua, joista hän on voittanut 117, noussut podiumille 215 kertaa, ajanut paalulle 35 kertaa ja 92 kertaa hänelle on kirjattu kilpailun nopein kierros. Kun listataan vain Kawasakilla vuodesta 2015 alkaen ajetut meriitit, niin lukemat ovat lähes yhtä ällistyttävät: kuusi maailmanmestaruutta, 102 MM-osakilpailuvoittoa, 186 podiumsijoitusta, 33 paalua ja 3950 MM-pistettä. Näillä lukemillaan Jonathan Rea on kaikkien aikojen menestynein kuljettaja yhdellä ja samalla merkillä Superbiken MM-sarjassa, ja koko ura huomioiden koko luokan historian menestynein kuljettaja. Mestaruuksien määrässä lähimpänä Rean lukemia ovat Ducati-kuljettajat Carl Fogarty neljällä ja Troy Bayliss kolmella mestaruudellaan. 

Tänä vuonna Jonathan Rea taistelee seitsemännestä maailmanmestaruudesta tiukasti Ducatin Alvaro Bautistan ja hallitsevan maailmanmestarin eli Yamahan Toprak Razgatlioglun kanssa. Tässä vaiheessa kautta Bautista johtaa sarjaa 17 pisteellä ennen Reaa. Kolmantena oleva Razgatlioglu on 26 pistettä Rean takana. Maailmanmestaruudesta tulee kokemuksen ja nuoruuden välinen taistelu, jossa kokemusta edustavat 35-vuotiaan Rean ohella tätä pari vuotta vanhempi Bautista ja nuoruutta puolestaan näitä kahta herraa kymmenisen vuotta nuorempi Razgatlioglu. Teoriassa Realla on mahdollisuudet uuden sopimuksen myötä nousta jopa yhdeksään maailmanmestaruuteen, jos hän onnistuu kääntämään tämän kauden mestaruustaistelun edukseen ja toistamaan saman uuden kahden vuoden sopimuksen kausilla.

Uusin numero