Jonas johtamaan Husqvarnan moottoriurheilutoimintaa

Vuodesta 2006 lähtien KTM Motorsportin palkkalistoilla ollut Jonas ottaa valvoakseen Husqvarnan kaikki moottoriurheilutoiminnan projektit motocrossissa, endurossa, extreme endurossa ja ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokassa.

Jonas ajoi omalla aktiiviurallaan motocrossia. Hän saavutti muun muassa Itävallan mestaruudet vuosina 1998 ja 1999, jonka jälkeen hänet pestattiin KTM:n tehdaskuljettajaksi.

Jonas joutui lopettamaan uransa loukkaantumisen seurauksena. Hän palasi takaisin KTM:lle vuonna 2005 ja aloitti työt road racingin puolella. Jonas on työskennellyt vuodesta 2006 lähtien tiiviissä yhteistyössä KTM:n moottoriurheilutoiminnan johtajan Pit Beirerin kanssa.

– Robertin nimittäminen Husqvarnan moottoriurheilutoiminnan johtajaksi lähettää hyvin selkeän viestin siitä, että Husqvarna on äärimmäisen tosissaan kaikessa sen moottoriurheilussa, joka on brändin jatkuvan kasvun strateginen työväline. Hänellä on kokemusta ja innostusta johtaa Husqvarnan kasvavaa ja elinvoimaista moottoriurheiluosastoa, sanoo KTM AG:n toimitusjohtaja Stefan Pierer.

– Minulla on todellinen kunnia edustaa Husqvarnaa moottoriurheilussa. Olen erittäin kiitollinen, että Pierer ja Beirer ovat asettaneet luottamuksensa minuun laajennettaessa Husqvarnan kilpailutoimintaa ympäri maailmaa, Jonas vastaa.

Husqvarnan kahta tehdastiimiä johdetaan alkavalla kaudella Suomesta käsin.

Kimi Räikkönen omistaa Husqvarnan tehdastiiminä motocrossin MXGP-luokassa kilpailevan Ice1Racingin, jota puolestaan Antti Pyrhönen päälliköi. Tiimin kuljettajat ovat tulevana lauantaina kauden ensimmäisistä MM-pisteistä Qatarissa kamppailevat eteläafrikkalainen Tyla Rattray ja australialainen Todd Waters.

Husqvarna on tehnyt myös paluun MotoGP-sarjaan, jossa sen Moto3-luokan tehdastiimiä johtaa Ajo Motorsportin omistava Aki Ajo. Tiimin kuljettajina ajavat britti Danny Kent ja Niklas Ajo.

– Robert on varmasti oikea mies tähän tehtävään. Häneltä löytyy pitkä kokemus KTM:n moottoriurheiluosastolta ja hän pystyy kantamaan ison vastuun, sekä ottamaan homman nopeasti haltuun, toteaa Aki Ajo.

 

Uusin numero