Johann Zarco Yamaha-huhuista: ”Jos en mahdu sinne, saan varmasti toisen tehdastiimipaikan”

Kun 2019 monen tehdaskuljettajan sopimus loppuu, lähes kaikki tiimit haluavat Zarcon. Jos vain ensi kausi sujuu vähänkään yhtä suotuisissa merkeissä.

”Tavoitteeni ensi kaudella on aloittaa heti yhtä hyvin, mihin lopetin tämän kauden. Uskon vahvasti, että pystyn taistelemaan podiumpaikasta melkein jokaisessa kilpailussa”, ranskalainen sanoo espanjalaiselle Marcalle.

”Minulla ei toki ole ensi kaudellakaan samaa pyörää kuin Yamahan tehdaskuljettajilla Maverick Vinalesilla ja Valentino Rossilla. Mutta se on ihan normaali käytäntö, että satelliittitiimi saa edellisen kauden pyörät. Minulla on vielä paljon oppimista, mutta aikani Yamahalla on ollut fantastista ja olen nauttinut siitä täysin sydämin.”

Vasta yksi kausi kuninkuusluokassa tarkoittaa väkisin sitä, että opittavaa on yhä paljon.

”Kokemuksen kautta pystyy käsittelemään vaikeita tilanteita paremmin ja myös ymmärtämään pyörää. Jos pystyn parantamaan pyörän virittämistä perjantaisin ja lauantaisin, tulen olemaan hyvin kilpailukykyinen joka GP:ssä”, Zarco uskoo.

Zarcoa on huhuttu Valentino Rossin tilalle tehdaskuljettajaksi, kun tämä väistämättä lopettaa. Zarcon kannalta harmi, ettei legendan lopettamisesta ole tietoakaan.

”Keskityn vain tuloksiin, ne tuovat minulle lopulta tehdaspaikan, jos ovat tuodakseen. Olisi tietysti upeaa päästä Yamahalle, mutta jos siellä ei ole tilaa, saan varmasti tarjouksia muiltakin tehtailta. Olen päättänyt keskittyä vain ajamiseen tallipaikkojen miettimisen sijaan.”

Vaikka Zarco ihaileekin Rossia, hän nostaa tämän hetken parhaaksi kuljettajaksi maailmanmestari Marc Marquezin.

”Marc on tällä hetkellä vahvin. Hän osaa jotenkin kontrolloida kaikkea täydellisesti. Kunpa itse pystyisin joskus samaan. ”
 

Uusin numero