Johann Zarco vähättelee huippuvauhtiaan: ”Olin liian hidas”

Rataennätys on Jorge Lorenzon 2008 ajama, Zarco jäi siitä 0,1 sekuntia. Se ei kuitenkaan saanut Zarcoa innostumaan, ja siihen oli syynsä.

”Olen tietysti iloinen, että ajoin nopeimman kierrosajan. Se on hieno juttu sekä tiimille että minulle. Se antaa meille itseluottamusta. On aina hyvä lähteä viimeisistä testeistä hymy huulilla ja tietäen, että on tehty hyvää työtä. Mutta kun yritimme kisavauhtia useamman kierroksen, olin ihan liian hidas,” Zarco myöntää heikkouden.

”Pystyin ajamaan tosi tasaisesti, mutta koko ajan hiukan liian hitaasti. Onneksi me tiedämme, miksi niin oli ja tässä on vielä aikaa korjata asia ennen ensimmäistä kilpailua. Ehkä olin kisasimulaatiossa vähän turhankin rauhallinen. Kilpailussa on oltava paljon aggressiivisempi”, Zarco kertoo.

Ranskalainen myöntää, että huippunopea kierros toi liikaa hyvänolontunnetta puseroon.

”Kun lähdin pitkiin vetoihin, olin iloinen nopeasta kierroksestani ja halusin vain ajaa turvallisesti testit loppuun. Me löydämme kisavauhdin kierrosajoista pari kymmenystä pyörästä ja minusta toiset pari.”
 

Uusin numero