Johann Zarco uskoo voittoon – vaikka Losailin kakkosmutka kummittelee yhä mielessä

Tasan vuosi sitten debyyttikisansa ajanut Zarco hämmästytti kaikki ottamalla kilpailussa röyhkeästi johtopaikan. Hän ajoi kärjessä kuusi kierrosta, kunnes ajoi ulos.

Qatarin viimeisissä testeissä Zarco ajoi nopeimman kierrosajan, mutta harmitteli pitkien kisavetojen liian hidasta vauhtia. Ranskalainen kertoi kuitenkin samalla, että he tietävät, miten huima nopean kierroksen vauhti saadaan siirrettyä myös kisavauhteihin.

”Paperilla kisasimulaatiomme vauhti ei näytä siltä, että taistelisimme voitosta, mutta me tiedämme, miten voimme parantaa kisavauhtiamme”, Zarco sanoi.

Häneltä kysyttiin, uskooko hän voittoon avauskilpailussa.

“On liian helppoa sanoa, että kyllä. Haluan pysyä rehellisenä. Mutta jo huippukierrosaikamme kertoo, että meillä on mahdollisuus voittoon, se on ihan realistinen tavoite.”

Viimevuotinen kaatuminen kakkosmutkassa kummittelee yhä jossain määrin Zarcon mielessä.

”Kyllä se mielessä pyörii, mutta toisaalta ymmärrän Yamahan pyörää nyt paljon paremmin kuin vuosi sitten. Kun ajoin kisasimulaatiota Losailin testeissä, mietin vain, selviydy nyt pidemmälle kuin kuusi kierrosta”, Zarco sanoi.

”Kun pääsin kuusi kierrosta, ajattelin vain, että no niin, selvitetty, nyt jatkan maaliin asti. Yritän unohtaa sen askel askeleelta. Mutta aina kun tulen siihen kakkosmutkaan, se pyörii edelleen mielessä.”
 

Uusin numero