Johann Zarco hamuaa jääradalle

”Ehdottomasti haluan päästä Suomeen kokeilemaan jäärataa. En tiedä Suomesta juuri mitään, mutta tunnen Aki Ajon ja hän on todella hieno mies. Toivottavasti pääsen testaamaan tätä lajia pian ja nauttimaan sekä Suomesta että lumesta”, Johann Zarco sanoo.

MotoGP-luokan rookiekuljettaja istuu Monster Yamaha Tech3 –tallin hospitality-tiloissa ja vastailee väsymättömänä toimittajien kysymyksiin. Ainakin hän yrittää näyttää kiinnostuneelta ja hymyilee kysyjille kohteliaasti.

Zarcosta on tullut hyvin kiinnostava kuljettaja. Moto2-luokan kaksinkertainen maailmanmestari on osoittanut olevansa todella kova luu MotoGP-luokassa, ja Le Mansin kakkossija tukee tätä ajatusta. Viidentenä MM-sarjassa keikkuva Zarco on ennen kaikkea säväyttänyt rohkealla ajotyylillään.

”Zarco muistuttaa minua itsestäni, kun tulin MotoGP-luokkaan. Hän on erittäin aggressiivinen ja uskaltaa painaa limiitillä. Joskus kolarit ovat enemmän kuin lähellä, ja juuri se on tismalleen oikea tapa oppia. On uskallettava vetää aivan hana pohjassa, ja siinä hän tekee hienoa työtä”, heti debyyttikaudellaan Hondalla maailmanmestariksi ajanut Marc Marquez kertoo.

Zarco odottaa tulevan viikonlopun Katalonian osakilpailua innolla. Kahtena edellisenä vuotena hän on seissyt palkintokorokkeen korkeimmalla pallilla, mutta silloin kyseessä oli Moto2-luokka.

”Minulla on hyviä kokemuksia täältä ja takana on hyvä viikko lepoa ja kilpailuun valmistautumista. Täytyy ottaa opiksi Mugellon virheistä ja parantaa täällä. Uskon, että edessä on hyvä viikonloppu ja pystyn taistelemaan kärkikuljettajien kanssa”, Zarco sanoo.
 
 

Uusin numero