Johann Zarco alkaa löytää juonen KTM:llä: ”TOP 10 on täysin realistinen tavoite”

Kahden Tech 3 Yamahalla ajetun kauden jälkeen Zarco siirtyi KTM:n tehdastiimiin. Qatarissa hän tekee kisadebyyttinsä uudessa tiimissä radalla, joka on ollut hänelle hyvä. Uransa ensimmäisessä MotoGP-kilpailussa Qatarissa 2017 Zarco johti kilpailua kunnes kaatui. Viime vuonna hän ajoi rataennätyksen ja starttasi paalulta, mutta putosi kilpailussa kahdeksanneksi.

”Ei tule olemaan helppoa päästä aika-ajossa Q2:een. Nousu Q1:stä Q2:een tuskin on helppoa sekään, sillä en ole juuri Q1:ssä ajanut. odotan kuitenkin, että kilpailussa sijoitus TOP 10:een on täysin realismia, se ei ole mikään hullu tavoite”, Zarco sanoo.

”Olen tyytyväinen, jos ajan aika-ajoissa 12 parhaan joukkoon, siltä paikalta olisi hyvä lähteä tavoittelemaan kymmenen parhaan joukkoon sijoittumista.”

Sepangin testeissä Zarco oli paras KTM-kuljettaja, mutta vasta 17:s. Ranskalainen oli tyytyväinen tulokseen.

”Valencian ja Jerezin testit olivat minulle iso shokki. Sepangissa pystyimme jo paljon parempaan, mikä oli iso helpotus. Kova työ on nyt alkanut tuottaa tulosta. Jos mielialani pysyy hyvänä, uskon hyvän sijoitukseen avauskilpailussa.”

KTM ei ole silti vielä lähellekään valmis, töitä on edessä todella paljon.

”Meillä on nyt todella paljon asioita testattavana. Tarvitsemme aikaa, että saamme testattua kaiken sen, mitä haluamme. Malesian testeissä saimme aikaan ison kehitysharpan. Se sai hymyn huulilleni. Vaikka meillä on ollut hankaluuksia, hyvät tulokset ovat realistisia”, Zarco sanoo.

Vaikka KTM on pystynyt parantamaan koko ajan, niin ovat muutkin.

”Se on totta. Kilpailijamme parantavat myös koko ajan ja ovat todella nopeita. Meidän on kehityttävä heitä nopeammin saadaksemme etumatkan kiinni. En tiedä, koska voisimme olla kärkitiimien vauhdissa, mutta toivon, ettei siihen mene kovin kauan.”

Eniten Zarcolle on teettänyt töitä oman ajotyylinsä muutos, mitä KTM:n pyörä vaatii.

”Kehitystä tulee askel kerrallaan. On todella paljon uusia asioita, mitä on pakko pystyä kontrolloimaan, vain yhden asian parantaminen ei riitä mihinkään. Talven aikana olen yrittänyt sopeuttaa ajotyyliäni tälle pyörälle. Ihan kaikkea ei tarvitse tietenkään muuttaa, olen osoittanut jo menestykselläni, että luontainen ajotyylini on sellainen, joka tuo tulosta”, Zarco sanoo.
 

Uusin numero