Joan Mir Suzuki-sopimuksestaan: ”He halusivat minua enemmän kuin Honda”

Viime kaudella Mir dominoi täysin Moto3-luokkaa; hän voitti 18 kilpailusta kymmenen ja vei maailmanmestaruuden liki 100 pisteen erolla. Honda teki hänen kanssaan jo esisopimuksen, mutta se purettiin.

“Suzuki esitteli minulle erittäin hyvän ja perusteellisen projektin. He tekivät todella paljon töitä saadakseen minut ja siksi valitsin heidät. Halusin todella mennä sinne, koska koin, että he halusivat minut”, Mir kertoo.

Pienen alkukankeuden jälkeen Mir on päässyt hyvään vauhtiin myös Moto2:ssa. Hän nappasi podiumpaikat Le Mansissa ja Mugellossa, ja on nyt MM-sarjassa kuudentena.

”Jos joku olisi sanonut minulle kolme vuotta sitten, että ajat 2019 MotoGP:ssä, olisin pitänyt häntä hulluna. Olen todella tyytyväinen kehitykseen, mitä olemme saaneet aikaan. Olen kasvanut nopeasti ja pystynyt adaptoitumaan hyvin uusiin pyöriin niin Moto3:ssa kuin Moto2:ssakin. Nyt isoin prioriteettini on pystyä vakiinnuttamaan tasoni ja jopa parantamaan sitä Moto2:ssa”, Mir kertoo.

Espanjalaisen mukaan maanmies Maverick Vinalesin urakaari on ollut hänelle tietyllä tavalla esimerkkinä. Hänkin vietti vain vuoden Moto2:ssa ennen siirtoaan Suzukille ja ajaa nyt Yamahan tehdastiimissä. Mirin mukaan MotoGP:n tehdastallien tapa tehdä kaksivuotisia sopimuksia kuljettajien kanssa oli myös ratkaiseva tekijä hänen siirrossaan.

”Moto2 on luokka, jossa on hyvä taso. Siellä voi oppia todella paljon. Sanoin jo kauden alussa, että haluan 2019 MotoGP:hen, jos tunnen oloni vahvaksi kauden alussa. Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta juuri nyt oli oikea aika siirtyä eteenpäin.”

Hallitseva MotoGP-mestari Marc Marquez vietti itse aikanaan kaksi vuotta Moto2:ssa ennen siirtymistään kuninkuusluokkaan. Hänen mukaansa Moto2-mestaruus on todiste siitä, että kuljettaja on valmis MotoGP:hen.

”Näyttää siltä, että nykyisin moni lahjakas kuljettaja on vain vuoden Moto2:ssa ja siirtyy heti ylöspäin. Itse ajattelin toisin. En halunnut Moto2:een ennen kuin voitin 125-kuutioisten mestaruuden. Ihan samalla tavalla ajattelin Moto2:ssa, en halunnut MotoGP:hen ennen kuin voittaisin mestaruuden siellä”, Marquez sanoo.

”Minun mielestäni oli parempi vaihtaa luokkaa ylemmäs mestarina. Mutta se ei tarkoita sitä, että tulisi välttämättä valmiimpana MotoGP:hen kuin vain vuoden jälkeen. Esimerkiksi Joan tarvitsee varmasti vielä aikaa, mutta ennemmin tai myöhemmin hänestä olisi tullut MotoGP-kuljettaja. Niin käy väistämättä, kun olet riittävän lahjakas”, mestari totesi.
 

Uusin numero