Joakim Niemi taklattiin rajusti Assenin viimeisessä mutkassa

16-vuotias lohjalainen Joakim Niemi onnistui jälleen nousemaan tiiviiseen taisteluun kympin kärkiporukassa.

Viikonlopun avauslähtö ajettiin sadekelillä ja Niemi sijoittui kahdeksanneksi.

Toisessa kilpailussa Niemi taisteli yhdeksän kuljettajan joukossa neljännestä sijasta. Ison ryhmän vauhti oli varsin hyvää, kun he ajoivat vain seitsemän sekuntia kärjen takana.

– Tiiviissä ryhmässä sijoitukset vaihtelivat jokaisella kierroksella. Oma sijoituskin vaihteli kuudennen ja kahdennentoista välillä, Niemi kertasi.

– Viimeisellä kierroksella nousin ryhmämme kärkipäähän ja ainakin kuudes sija olisi ollut hanskassa, kunnes takaa hyökännyt britti James Flitcroft menetti pyöränsä hallinnan ja kaatoi siinä samassa minut ja vielä toisenkin kilpakumppanin.

Brittikuski oli sijoittunut edellisessä lähdössä kolmanneksi, joten hänellä taisi olla liian kova hinku parantaa sijoituksia vielä viimeisessä shikaanissa.

– Kyllä harmittaa, kun hyvä kisa meni pieneen toisen tekemän virheen takia. Vauhti oli tosi hyvällä tasolla. Kolari oli kuitenkin puhdas kilpailutilanne, joita on nähty lukuisia Assenin viimeisessä mutkassa, Niemi summasi.

Joakim Niemi kävi lääkärin luona kaatumisen jälkeen. Mitään vammoja ei onneksi syntynyt niskan kipua ja jäykkyyttä lukuun ottamatta.

Jo torstaina Niemi matkustaa kohti Italiaa, kun Red Bull MotoGP Rookies Cup jatkuu Mugellon radalla tulevana viikonvaihteena.

Uusin numero