Joakim Niemi Red Bullin testeihin

Tällä kaudella 125-kuutioisten luokan SM-sarjassa Kallio Racingin junioritiimissä ajanut Joakim Niemi pääsee ensi viikolla tunnustelemaan kansainvälistä tasoa ja samalla nuorukainen saa hienon tilaisuuden päästä kansainvälisiin kilpailuihin.

14-vuotias lohjalainen on valittu 39 kuljettajan joukkoon, joista valitaan ensi kaudelle Red Bull MotoGP Rookie´s Cupin osanottajat. Kyseistä nuorten kuljettajien sarjaa ajetaan samoissa kisoissa MotoGP-sarjan kanssa.

Testitilaisuus järjestetään ensi tiistaina Adrian moottoriradalla Pohjois-Italiassa. Testeihin osallistuu nuoria kuljettajalupauksia kaikkiaan 25 eri maasta. Suomea edustaa Joakim Niemen lisäksi myös Eemeli Lahti.

– Hyvillä ja odottavilla fiiliksillä lähden matkaan. Testitilaisuudessa onnistuminen avaisi hienon mahdollisuuden, Niemi tiedostaa.

Tulokaskaudellaan SM-pisteissä viidenneksi sijoittunut Niemi on saanut ohjeita ja kehuja kokeneemmilta lajin mestareilta.

– Joakimin kausi sujui Suomessa aivan erinomaisesti. Rehellisesti sanottuna lopputulos kokemattomalle kuskille oli parempi, mitä osasimme odottaa, totesi moninkertainen Suomen mestari Vesa Kallio, joka toimii Niemen neuvonantajana.

– Tästä hänen on hyvä jatkaa nopeuden parantamista, jota lähdetään hakemaan ensimmäisenä jarrutuksista. Aggressiivisuutta pitää myös lisätä ajamiseen.

Kallio Racingin toiminnassa mukana oleva MotoGP-kuljettaja Mika Kallio otti Estorilin varikolla uutisen tiimin juniorin näytönpaikasta myös positiivisena vastaan.

– Tämä on hyvä mahdollisuus päästä mukaan tasokkaaseen juniorisarjaan, joten toivotetaan ”Jokelle” onnea matkaan, Mika Kallio sanoi.

Teksti: Jarno Saari

***

KTM ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa, ettei se aio jatkaa uudessa GP-sarjan Moto2-luokassa ja nyt itävaltalainen tehdas on ilmoittanut vetäytyvänsä myös 125-kuutioisten luokasta ensi kaudella. KTM kertoo keskittyvänsä jatkossa nuorten Red Bull Rookies -sarjaan. Tehdas tukee myös nuoria lahjakkaita kuskeja tarjoamalla valikoiduille tiimeille 125-kuutioisen kilpurin Saksan ja Itävallan kansallisiin sarjoihin.

Tehdas kertoo tavoittelevansa myös KTM RC8R:llä mestaruuksia mm. Saksan IDM:n kaltaisissa kisoissa Superbike- ja Superstock-luokissa. Kuluvan kauden GP 125-kuljettajat Marc Marquez ja Cameron Beaubier ajavat kauden normaalisti loppuun ja myös tehdastiimin tekninen johtaja Harald Bartol jatkaa työskentelyään KTM:n tulevan kisatoiminnan puitteissa.

Uusin numero