Jerezin Superbike-testit: Kawasaki kärjessä, Yamaha ja uusi Panigale V4R nousemassa haastajiksi


Kawasaki-kuljettaja Jonathan Rea dominoi Jerezin kaksipäiväisiä World Superbike -testejä. Alex Lowes näytti, että Yamahakin on valmis kärkitaisteluun.

Nelinkertainen Superbike-maailmanmestari Jonathan Rea testasi Jerezissä pieniä päivityksiä Kawasaki ZX-10RR -pyöräänsä. Kehitystyö näyttää onnistuneen, sillä brittikuljettaja oli testien päätteeksi tulosluettelon ylimmällä rivillä kierrosajallaan 1,39.160. Leon Haslam jatkoi Kawasakiin totuttelua, ja pyörä alkaa sopia Haslamille koko ajan paremmin, sen osoittaa testien kolmanneksi nopein kierrosaika.

Peräti 102 kierrosta torstaina urakoinut Yamaha-kuljettaja Alex Lowes ajoi molempina päivinä hyvin, ja yhteistuloksissa Lowes kiilasi kakkoseksi Kawasaki-kuskien väliin ja vain 0.212 sekuntia mestari Rean perässä. Tiimikaveri Michael van der Mark testasi ahkerasti Yamaha YZF-R1:n uusia kehitysosia ja päätyi seitsemännelle sijalle.

Ducati teki uuden Panigale V4R:n kehitystyössä suuren stepin eteenpäin, kun Alvaro Bautista onnistui parhaalla kierroksellaan ajamaan koko testien neljänneksi nopeimman kierroksen. Eroa kärkeen tuli alle puoli sekuntia. Bautista tahkosi ahkerasti rataa ympäri koko päivän kerätäkseen Ducatin insinööreille mahdollisimman paljon dataa uuden Panigalen käyttäytymisestä. Bautistan rooli korostui siksikin ,että keskiviikkona kaatunut tiimikaveri Chaz Davies ei ollut täysin kunnossa tällin jäljiltä ja kävi radalla ainoastaan iltapäivällä hakemassa varovasti uutta tuntumaa. Daviesin puolittaista huilipäivää paikkasivat muiden Ducati-tiimien kuljettajat Michael Rinaldi ja Eugen Laverty ajamalla mahdollisimman paljon, ja heidän keräämänsä data jaettiin myös tehdastiimin käyttöön.

Kallio Racingin väreissä viime kaudella Supersport-luokan maailmanmestaruuden voittanut Sandro Cortese on päässyt nopeasti sinuiksi Superbike-luokan Yamahan kanssa. GRT Yamaha -tiimin kuljettajista ”Santtu” oli nopeampi ja nousi yhteistuloksissa peräti kuudenneksi. Näin siitä huolimatta, että Cortese kaatui aamulla pahasti ja joutui pitkään odottamaan kun mekaanikot parsivat Yamahaa uudelleen ajokuntoon. Tiimikaveri Marco Melandi kiersi rataa 87 kierrosta päätyen kahdeksanneksi.

Päivän yllättäjäksi voidaan nimetä Turkin Toprak Razgatlioglu, joka ajoi Puccetti-Kawasakillaan viidenneksi. BMW oli vastaavasti melko vaisu, sillä Tom Sykes ja Markus Reiterberger löytyvät tulosluettelon sijoilta 14 ja 15.

1. Jonathan Rea, Kawasaki, GBR, 1,39.160 sek
2. Alex Lowes, Yamaha, GBR, +0,212
3. Leon Haslam, Kawasaki, GBR, +0,348
4. Alvaro Bautista, Ducati, ESP, +0,460
5. Toprak Razgatlioglu, Kawasaki, TUR, 0,782
6. Sandro Cortese, Yamaha, GER, +0,915
7. Michael van der Mark, Yamaha, NED, +0,985
8. Marco Melandri, Yamaha, ITA, +1,309
9. Michael Ruben Rinaldi, Ducati, ITA, +1,380
10.Chaz Davies, Ducati, GBR, +1,461

Uusin numero