Jere Karjalainen Trialin Euroopanmestaruussarjan International 1-luokan avauskilpailun ykkönen

Kauden EM-avauksen varikon viereen oli rakennettu pari stadionjaksoa, loput 12 jaksoa olivat vuoren rinteellä metsän siimeksessä. Lauantaina aurinkoisessa säässä ajoivat Youth International -luokassa Max Parkkonen avustajanaan Mikko Seistola ja elämänsä ensimmäisen EM-kisan ajanut Anton Parkkonen avustajanaan Jukka Parkkonen. Selkeisiin jaksoihin tottuneille suomalaisnuorille jaksot vaikuttivat vähän epäselviltä ja vaikka vettä ei lauantaina tullut kuin muutama tippa, oli maasto paikka paikoin yllättävän liukasta.

Alkujännityksen jälkeen Maxin ajo sujui lähes odotetusti. Muutamalla jaksolla nähtiin vähän turhaa haparointia ja hänen sijoitus oli 17:s. Anton ajoi hienon alun ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vain pisteen perässä veljeään. Toisen kierroksen loppupuolella rajun kaatumisen jälkeen nuorukaisen ajo oli jännittynyttä ja väsymys vei voiton. Hänen sijoituksensa oli silti mukava 21:s.

154905-1024x576.jpg

Anton Parkkonen ylsi muutamaan upeaan suoritukseen ensimmäisessä EM-kisassaan. Kuva: Parkkonen Motorsport

Molemmat pojat olivat kisan jälkeen hyvällä fiiliksellä. He saivat rutkasti kisakokemusta ja oppia omasta tekemisestä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä alkanut vesisade muutti ajomaaston täysin erilaiseksi ja jo valmiiksi tehtyjä jaksoja jouduttiin helpottamaan reilusti. Lauantaina kuivana pölynnyt kova maa muuttui kitiksi, joka tarttui paksuna kerroksena renkaisiin. Pelkkä kahdeksan kilometrin siirtymän selvittäminen oli vähintäänkin haastavaa eturenkaan jumiutuessa tasaisin väliajoin.

IMG_20180408_134332_007-e1523368906374-1024x743.jpg

Leevi Lindqvistin ajo sujui haastavissa olosuhteissa lähes odotusten mukaan. Kuva: Parkkonen Motorsport

Leevi Lindqvist ajoi avustajansa Janne Lindqvistin kanssa lähes omalla tasollaan ja taisteli Junior Cupin sijalle 17.
EM-debyyttinsä ajanut Jere Karjalainen avustajansa Mikko Seistolan kanssa ajoi hienosti International 1 -luokan voittoon. Sääolosuhteista huolimatta molempien kuljettajien mielestä kisa oli hieno.

Seuraava EM-kilpailu ajetaan Puolassa 26.-27.5.

Suomen Trial-kauden avaa 28.4. Tervakoskella ajettava Pälvi-Trial

Teksti: Parkkonen Motorsport

Uusin numero