Jättiyllätys: Sete Gibernau palaa kilparadoille MotoE:ssä

Gibernau täyttää joulukuussa jo 46 vuotta, eikä ole ajanut huipputasolla sittemmin, tosin 2009 hän piipahti vielä muutaman kilpailun ajan MotoGP:ssä Onde 2000-Ducatilla, mutta tiimi meni nurin jo ennen kauden puoliväliä. Sen jälkeen Gibernau on toiminut mm. Dani Pedrosan ajovalmentajana.

Nyt hän liittyy ensi kaudeksi Ponsin MotoE-tiimiin, sarjassa ajetaan viisi osakilpailua.

”Enpä ole koskaan lopettamiseni jälkeen edes ajatellut, että palaisin vielä kilpailemaan MM-tasolle, mutta elämä yllättää aika ajoin. Nyt olen täällä kymmenen vuoden tauon jälkeen, enkä ole edes ajanut kilpaa”, Gibernau sanoo.

”Haluan kiittää tiimin omistajaa Sito Ponsia tästä mahdollisuudesta. Hän on tehnyt paljon töitä käännyttämisessäni ja vakuuttaakseen minut kaikesta tästä. Olen todella jännittynyt päästessäni elämään tätä haastetta ja ajamaan kilpaa uuden sukupolven sähköpyörillä, haluan myös tuoda mukaan oman osaamiseni pyörän kehityksessä.”

Itse asiassa Gibernau ajoi Ponsin tiimissä yhden kilpailun 250-kuutioisissa vuonna 1995.

”Meille oli selvää alusta asti, että haluamme erittäin kokeneen kuljettajan. En voi keksiä yhtään parempaa vaihtoehtoa tähän projektiin kuin Sete Gibernau”, Pons kertoi.

”Olin varma, että hän olisi valmis tähän projektiin ja tulee antamaan kaikkensa sekä ajamaan kärkisijoituksista, kuten on koko uransa ajan tehnyt. Hänen kykynsä ja kokemuksensa tekevät hänestä mittatikun muille tähän luokkaan. Olen todella iloinen, kun saimme hänet, ja odotan innolla yhteisten töiden alkamista tämän uuden haasteen parissa.”

Gibernaun lisäksi sarjassa ajavat ensi kaudella mm. entiset MotoGP-kuljettajat Bradley Smith, Xavier Simeon ja Randy de Puniet.
 

Uusin numero