Jatkaako Kallio belgialaistiimissä?

Monet ennusmerkit viittaavat siihen, että 30-vuotias Kallio jatkaa Moto2:ssa ja belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä, jossa hän on kilpaillut kahden kuninkuusluokan kautensa jäljiltä vuodesta 2011 lähtien.

Paluu MotoGP-luokkaan ei ole sekään täysin poissuljettu ajatus, mutta käytännössä sittenkin epätodennäköinen. Se edellyttäisi useimpien tiimien osalta myös kassillista kahisevaa mukaanviemisinä.

Marc VDS-tiimin
kukkaro on kunnossa

 
MM-pisteissä neljäntenä oleva ja Moto2-luokan voittotilinsä Tshekin Brnossa avannut Kallio tietää ja tuntee Marc VDS:n, jolla on vahva luottamus suomalaiseen. Lisäksi tiimin kukkaron tiedetään olevan kunnossa sen omistajan Marc van der Stratenin jykevässä hahmossa.

Jos ja kun Kallio jatkaa Marc VDS:ssä, niin se on jo selviö, että hän saa rinnalleen uuden tiimikaverin. Espanjalaisella Esteve ”Tito” Rabatilla on plakkarissaan tuore sopimus Marc VDS:n kanssa. Rabat korvaa britti Scott Reddingin, joka siirtyy MotoGP-luokkaan italialaisen Fausto Gresinin Honda-tiimin väreissä.

Marc VDS suunnitteli lähtevänsä kuninkuusluokkaan Reddingin kuljettajaan, mutta kuvio kariutui, koska tiimi ei saanut Hondalta vahvistusta mahdollisesta prototyyppipyörästä kaudelle 2015. Ensi kausi olisi tässä suunnitelmassa kulkenut Hondan niin sanotulla tuotantopyörällä, jolla Redding kilpailee Gresinillä ja jota Casey Stoner testaa näihin aikoihin Motegin radalla Japanissa.

Marc VDS:n verkot, kuten tietysti kuuluukin, ovat olleet toki myös laajemmilla vesillä. Tiimiin on yhdistetty myös Kallion tutun kilpakumppanin, sveitsiläisen Thomas Lüthin ja Moto2-luokkaan ensi kaudella siirtyvän espanjalaisen Luis Salomin nimet.

Lüthin ura jatkuu kuitenkin suurella todennäköisyydellä tutuissa Interwetten-tiimin ympyröissä. Moto3-luokan maailmanmestaruudessa Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin väreissä kiinni oleva Salom on sen sijaan kallistumassa Sito Ponsin puoleen.

Ponsille Moto3-helmet?

Pons omistama Tuenti-tiimi menettää molemmat tämän kauden kuljettajansa. Rabat siirtyy siis Marc VDS:ään ja hänen maanmiehensä Pol Espargaro MotoGP-luokkaan Yamahan Tech 3-satelliittitiimin riveissä.

Pons on viimeisimpien tietojen mukaan poimimassa Moto3-luokasta motokakkoseeen todelliset helmet, eli Salomin ja pisteissä toisena olevan espanjalaisen Maverick Vinalesin.

Vinalesin tiedettiin siirtyvän Salomin tavoin ensi kaudeksi Moto2-luokkaan, mutta sen odotettiin tapahtuvan hänen nykyisen työnantajansa, eli Team Calvon ruodussa.

Vinales lukeutui jo viime kaudella MotoGP-sarjan parhaiten tienaavien kuljettajien joukkoon kaikki luokat mukaan luettuna. Herrat Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Dani Pedrosa ja Marc Marquez ovat tältä osin edelleen täysin omassa kastissaan, mutta tiettävästi 350 000 euron tuntumassa Vinalesin osalta pyörivä hintalappu on sekin ihan kelpo tasolla.

Se on monelle pelkkä haavekuva niin Moto2- kuin MotoGP-luokassakin.

Uusin numero