Järfillä vaisu MM-avaus

Järf kaatui rajusti eilen harjoituksissa ja se näkyi tänään otteissa itseluottamuksen puutteena. Loppua kohden mies alkoi saamaan juonesta kiinni niin hyvin, että hallitseva mestari Daniil Ivanovkin oli hetken lujilla. Viidestä erästä kasatut kolme pistettä riittivät 12. sijaan.

Mies oli kilpailun jälkeen vaisu.

– Ei se hyvin lähtenyt, pettynyt olen. Eilen kaaduin harjoituksissa ja se näkyi tänään. En luottanut renkaiden pitoon ja kun luottamus on hukassa niin ei kilvanajo silloin semmoista terävää ole, Järf puuskahti.

– Loppua kohden saatiin rengas tuntumaan paremmalta ja aloin luottamaan myös omaan tekemiseen. Viimeiset erät oli jo ihan hyviä, siitä saa pontta huomiseen. Ainoa mikä tänään toimi moitteettomasti ja mihin pystyi luottamaan oli moottori, päätti Järf.

Kauden avauksen ylivoimaisesti nopein oli villillä kortilla mukana ollut Nikolai Krasnikov. Lajin elävä legenda pisti muut kyykkyyn ja ajoi vakuuttavasti maksimipisteet 21. Sen sijaan hallitseva maailmanmestari Daniil Ivanov oli hieman vaisu ja jäi kuudenneksi. Odotetusti kuusi venäläistä miehittivät kärkikuusikon.

Sunnuntaina Krasnogorskissa ajetaan kauden toinen MM-osakilpailu.

Tulokset:
1. Nikolai Krasnikov Venäjä 21
2. Vitaly Khomitsevich Venäjä 16
3. Dimitry Khomitsevich Venäjä 14
4. Dimitry Koltakov Venäjä 15
5. Igor Kononov Venäjä 15
6. Daniil Ivanov Venäjä 11
7. Franz Zorn Itävalta 9
8. Jan Klatovsky Tshekki 8
9. Antonin Klatovsky Tshekki 7
10. Harald Simon Itävalta 6
11. Hans Weber Saksa 4
12. Mats Järf Suomi 3 (0,0,1,0,2)
13. Stefan Svensson Ruotsi 3
14. Günther Bauer Saksa 3
15. Stefan Pletschacher Saksa 2
16. Per Anders Lindström Ruotsi 0

Uusin numero