Järf taisteli tiukasti kakkospyörällään

Venäjä on lajin ylivoimainen mahtimaa ja se näkyi myös näissä karsintakilpailuissa, joissa kärkisijat matkasivat itänaapuriin. Molemmista kilpailuista viisi parasta selvitti tiensä jatkoon MM-sarjaan.

St Johannissa venäläiset ottivat kolmoisvoiton ennen kotiyleisön suosikkeja Franz Zornia ja Harald Simonia. Suomen Mats Järf taisteli upeasti kuudenneksi kymmenellä pisteellä, vaikka matkaan mahtui epäonneakin. Suomen toinen edustaja Janne Vilponen jäi harmittavasti pisteen päähän semifinaalieristä.

– Ensimmäinen erä on näköjään aina epäonninen täällä St Johanissa. Nyt hajosi moottori, kaksi kierrosta se kesti. Loput erät jouduin ajamaan kakkospyörällä. Se ei ole ihan ykköspyörän veroinen, eikä sillä ole yhtä hyvä startata. Taistelemalla ja ohittelemalla piti pisteet kerätä, joten siinä mielessä olen tyytyväinen tulokseen. Nyt en tiedä vielä olenko jatkossa, miten noiden venäläisten jatkopaikat nyt sitten menee, kommentoi vaasalainen  Järf.

Sanokissa ajetussa karsinnassa venäläiset Nikolai Krasnikov ja Daniil Ivanov olivat omaa luokkaansa. Ruotsin Robert Henderson ajoi mahtavan kilpailun sijoituttuaan neljänneksi ja varmisti samalla Ruotsin värit MM-sarjaan. Suomen Jouni Seppänen keräsi pisteitä neljä ja sijoituksen 13.

– Ihan ok on nuo neljä pistettä. Harmittaa eka erässä tullut kaatuminen, se johtui ihan omasta ajovirheestä. Kävin siinä taistelua Norjan Jo Saetren kanssa ja laskin sisäkurviin tarkoituksena ohittaa Saetre kun etupyörä haukkasi ja kaaduin. Muuten mentiin se mitä pystyttiin. En ole kauhean tyytyväinen mutta ei tässä nyt ihan pettynytkään voi olla, kommentoi Jouni Seppänen omaa kilpailuaan.

Karsinnoissa oli mukana yhteensä yhteensä venäläistä kuljettajaa ja he valtasivat kärkisijat kaikissa kolmessa kilpailussa. MM-sarjassa saa kuitenkin olla maakohtaisesti maksimissaan kuusi edustajaa  ja lisäksi kansainvälinen moottoriliitto FIM nimeää yhden kuljettajan, joten tuleva sarjan kaikki nimet eivät ole vielä selvillä.

St Johann, Itävalta.
Jääspeedwayn MM-karsinta:

   1. Dmitri Koltakov Venäjä 19 pistettä
   2. Dmitri Khomitsevits Venäjä 20
   3. Vitaly Khomitsevits Venäjä 16
   4. Franz Zorn Itävalta 14
   5. Harald Simon Itävalta 12
   6. Mats Järf Suomi 10
   7. Rene Stellingwerf Hollanti 9
   8. Fredrik Olsson Ruotsi 8
   9. Janne Vilponen Suomi 7
 10. Charly Ebner sen. Itävalta 6
 11. Markus Jell Saksa 5
 12. Lukas Volejnik Tsekki 3
 13. Claude Gadeyne Ranska 3
 14. Lukas Hutla Tsekki 1
 15. Dirk Fricke Sveitsi 1
 16. Per Olov Serenius Ruotsi 1
 
Sanok, Puola.
Jääspeedwayn MM-karsinta:

   1. Nikolai Krasnikov Venäjä 21
   2. Daniil Ivanov Venäjä 19
   3. Grzegorz Knapp Puola 14
   4. Robert Henderson Ruotsi 14
   5. Jan Klatovski Tsekki 12
   6. Martin Leitner Itävalta 10
   7. Stefan Pletschacher Saksa 10
   8. Fredrik Johansson Ruotsi 8
   9. Pavel Strugala Puola 8
 10. Jo Saetre Norja 5
 11. Charly Ebner jun. Itävalta 5
 12. Petr Klauz Tsekki 4
 13. Jouni Seppänen Suomi 4
 14. Miroslav Daniszewski Puola 3
 15. Ronny Häring Sveitsi 1
 16. Rene Dünki Sveitsi 0

Uusin numero