Japsistarat, GWCF ry ja Wanhat Wingit yhdessä MP15-messuilla

Legendaarinen Honda Gold Wing täyttää vuonna 2015 kunnioitettavat 40 vuotta. Suunnitteluvaiheessa moottoripyörien kuninkaana tunnettu pyörä on esittelystään asti ollut matkamoottoripyöräsegmentin suunnannäyttäjä, ja yksi harvoista malleista, joka on kyennyt haastamaan Harley-Davidsonin kotikentällään.

MP15-näyttelyssä esitellään Gold Wingin 40-vuotismalli. Myös Japsistarat juhlistaa merkkipaalua yhteisosastolla, missä mukana ovat myös GoldWing Club Finland sekä Wanhat Wingit -ryhmä. Osasto löytyy hallista 6h76. Siellä on aikajanalla 40-, 30- ja 20-vuotiaat pyörät sekä kaksi perinteistä matkamallia. Lisäksi käytävillä, joita pitkin voi siirtyä Oy Brandt Ab:n osastolle 6k99 tutustumaan tuohon vuoden 2015 uutuus-Wingiin ja muihin Honda-malleihin, on esillä 2000-luvun malleja.

Honda Gold Wing esiteltiin Las Vegasissa 19.9.1974, ja se oli aikanaan poikkeuksellinen moottoripyörä. Sen voimanlähteenä oli käänteentekevä 999-kuution nestejäähdytteinen nelisylinterinen boxer-moottori. Mihin kaikkeen voisi käyttää moottoripyörää, jossa on alhaalta vääntävä moottori, riittävän korkea teho ja rennot ajo-ominaisuudet sekä hulppea ulkonäkö? Gold Wing kaipasi pitkiä maantiematkoja, minkä sen omistajat myös toteuttivat. Osaltaan he saivat aikaan koko moottoripyöräalan ajattelutavan muutoksen: siirryttiin kohti matka-ajoa ja vapaita teitä.

Japsistarat ry on perustettu 23.5.1992 Kouvolassa. Kerho toimi yhtenä Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n alakerhona 2012 kesään saakka ja rekisteröitiin omaksi yhdistyksekseen 18.9.2012. Toimialueena on koko Suomi, ja kerhoa ylläpidetään vapaaehtoisin harrastajavoimin. Kerhoon kuuluu yli 1100 vanhojen japanilaispyörien ystävää.  

Uusin numero