Jämsä junioreiden kerhojoukkuemestari

JSMK:n kolmikko oli vakuuttava, vaikka lopulta kolme parasta joukkuetta olivatkin erittäin lähellä toisiaan. SM-luokkien karsinta sujui Siilinjärven Vesan tahdissa.

Honkajoen Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa nähtiin hieno kamppailu junioreiden kerhojoukkueiden paremmuudesta. Turun Moottorikerhon isännöimän kilpailun vahvin oli lopulta viime vuoden pronssin kultaan kirkastanut Jämsän Seudun Moottorikerho.

JSMK:n vahvin lenkki oli ykkös- ja kakkossijan ajanut Roni Kytönen, joka oli jo aiemmin ajanut henkilökohtaisella tasolla tämän vuoden Suomen Cup -mestariksi. Joukkueessa ajoivat myös Pyry ja Peetu Juupaluoma.

– Oli hieno päivä ja otimme voiton, mikä kruunasi kauteni. Lähdin hakemaan Suomen Cupin mestaruutta ja tänne tullessa tiesin meillä olevan hyvä joukkue. Onnistuimme erinomaisesti, joten tuntuu mahtavalta, Kytönen iloitsi.

Hopean ja pronssin kohtalo ratkaistiin yksittäisiä eräsijoituksia tarkastelemalla. Kouvolan Motocross (KMC) ja Kurikan Enducross (KurEC) päätyivät tasapisteisiin ja kummallakin joukkueella oli kaksi ykköstilaa. KMC otti hopeaa, sillä seuran seuraavaksi paras eräsija oli kakkospaikka KurEC:n kolmostilaa vastaan.

Neljänneksi sijoittui Vantaan MK:n ykkösjoukue ja viidenneksi saman kerhon kakkosjoukkue.

Honkajoen pehmeällä hiekkaradalla karsittiin lauantaina myös niin sanottujen aikuisten luokkien sunnuntaiseen SM-finaaliin pääsevät kerhojoukkueet. Voittajana karsinnan läpäisi Siilinjärven Vesan ykkösjoukkue (Siive I), joka piti näin ennakkosuosikin asemat hallussaan.

Siiven joukkueen johtotähti on MM-sarjan ammattilainen Harri Kullas, joka voittikin eränsä. Myös ammatikseen ajava Santtu Tiainen oli niin ikään eränsä ykkönen. Joukkueen kolmas lenkki on Joona Marin.

Karsinnan toinen oli Tampereen Motocross I, kolmas Helsingin MK I, neljäs Rauman seudun MK I ja viides Jämsän Seudun MK I. Isäntäseura Turun MK:n ykkösjoukkue ajoi kuudenneksi. Finaalipäivään selvitti tiensä 20 parasta joukkuetta 33:sta.

SM-kerhojoukkueiden finaali sisältää sunnuntain kolme kilpaerä. Päivään mahtuu myös lasten MX65-luokan epävirallinen kerhojoukkuekilpailu.

Pesämäessä ajetaan kerhojoukkuekilpailun yhteydessä kilpaa myös asvaltilla, kun karting-radan täyttävät Minimoto-, Minisuper- ja MiniGP-luokat sunnuntaina.

Eräkohtaiset tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1079380

Kerhojoukkuetulokset:
www.kisainfo.net/tmk/tulokset.asp
 

Uusin numero