Jami Niemelä haki Virosta vauhtia Hyvinkäälle

MX2-Juniorluokan kilpailu ajetaan MX2-luokan kanssa samassa lähdössä.

Kilpailu oli Niemelälle ensimmäinen ulkosarjan kunnon kilpailu keväällä tapahtuneen polvivamman jälkeen. Kilpailuun lähdettiin ihan puhtaasti kokeilemaan kestääkö polvi täysimääräisen kilpailun.

Avauserän lähtö epäonnistui todella pahasti, mutta ensimmäisten kurvien aikana Niemelän onnistui ohittaa noin kahdeksan kilpakumppania.

Harmillisesti ensimmäisen kierroksen alkupuolella edellä ajavan renkaasta lensi oikein kunnon kura-annos suoraan laseihin ja osa kurasta pääsi myös repärien alle.

Tämän seurauksena Niemelä joutui jättämään yhden kolmoishyppyrin hyppäämättä, jonka seurauksena hän jäi porukan viimeiseksi. Erän aikana Niemelä jälleen nousi pikkuhiljaa ja oli lopulta maalissa koko porukan 20:s ja MX2 Junior-luokan viides.

Toisen erän lähtö oli kuin kopio ensimmäisestä erästä. Ensin huonosti puomilta irti ja ekojen kurvien aikana muutamasta kilpakumppanista ohi. Onneksi tällä kertaa ei tullut ongelmia kuran kanssa.

Erä sujui erittäin hienosti ja nousujohteisesti kolmanneksi viimeiselle kierrokselle saakka, jolloin iso kolmoishyppyri jäi vajaaksi. Keväällä loukattu polvi ei tästä tykännyt vaan sai niin kovan tällin, että loppuerä menikin körötellessä.

Onneksi tuossa kohdassa Niemelällä oli jo 30 sekunnin ero takana ajaneeseen kuljettajaan, niin hänen onnistui pitää sijoituksensa loppuun saakka. Erässä sijoitus oli koko porukan 17:s ja MX2 junior-luokassa viides.

Päivän yhteispisteissä Niemelä oli yhdistelmäluokan yhdeksäs ja MX2 Junior-luokan viides.

Niemelällä on suunnitelmissa ajaa tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä kauden ensimmäinen kotimaan kilpailu MXJ -luokassa Hyvinkään SM-kilpailun yhteydessä.

Nyt katsotaan rauhassa tämä viikko miten polvi paranee ja vasta loppuviikosta tehdään kilpailuun osallistumisen suhteen ratkaisuja.
 

Uusin numero