Jack Miller kitkeränä: ”Minulle luvattiin jo paikka tehdastiimiin Australian GP:ssä”  

Lorenzo on joutunut pysymään sivussa kilpailuista sen jälkeen, kun hän loukkaantui Thaimaan Buriramin kilpailun kaatumisessa. Nyt hänen ranteensa on leikattu.

Ducatin satelliittitiimissä Pramacissa ajava Miller sanoo, että hän oli jo valmistautunut korvaamaan Lorenzon kotikilpailussaan Australiassa. Päätös kuitenkin pyörrrettiin, kun Miller sekä tehdastiimin Andrea Dovizioso kolaroivat Japanissa, minkä jälkeen Ducati päätti keskittyä yksityistiimien mestaruustaisteluun. Siksi Miller pakotettiin pysymään Pramacilla ja tehdastiimiin nostettiinkin toisen satelliittitiimin Angel Nieton Alvaro Bautista.

”Olin aika maassa Japanin kilpailun jälkeen, mutta silti kuvittelin Australiaan saapuessani, että saisin mahdollisuuden ajaa tehdastiimissä, kun selvisi, ettei Jorge pysty ajamaan. Se ei kuitenkaan toteutunut”, Miller kirjoittaa Red Bullin kolumnissaan.

Millerin mukaan asiasta oli jo puhuttu Ducatin kanssa ennen Motegin kilpailua.

”Japanissa kaikki meni pieleen. Ajoin ulos ja niin teki myös Dovi.  Sen jälkeen Ducati halusikin minun jatkavan Pramacilla Australiassa, että voisimme edelleen ottaa yksityistiimien mestaruuden, koska Ducati jäi ilman pisteitä Japanissa, eikä valmistajien mestaruus enää ole mahdollinen”, Miller selvittää.

”Niinpä Bautista laitettiin Jorgen tilalle, se oli minulle melkoinen pettymys.”

Tehdastiimin nostaminen olisi ollut haavekuva niin Millerille kuin myös Australian GP:n järjestäjille.

”Olen toki päässyt jo yli siitä aika hyvin, mutta myönnän miettiväni edelleen, millainen kokemus se olisi ollut. Australialaiskuljettajilla on ollut tapana ajaa Ducatilla hyvin Phillip Islandilla. Mutta en aio enää märehtiä menneitä. Nyt katson eteenpäin ja odotan, että pääsen kokeilemaan tehdaspyörää heti kauden jälkeen Valencian testeissä”, Miller kirjoitti.

Bautista sijoittui Australian GP:ssä komeasti neljänneksi heti Dovizioson jälkeen. Miller johti kilpailua hetken, mutta oli lopulta seitsemäs.
 

Uusin numero