Jack Miller hämmästyi Ducatin 2017 ja 2019 pyörien eroista: ”Niissä ei ole yhtään mitään samaa”

Millerin alla oli kuluneella kaudella vuoden 2017 Ducati, jolla hän sijoittui MM-sarjassa sijalle 13. Ensi kaudella hän saa kuitenkin alleen uunituoreen pyörän, kun tiimin toinen kuljettaja Danilo Petrucci nostettiin Ducatin tehdastiimiin.

”Uusi pyörä oli täysin uskomaton, siinä ei ollut mitään samaa kuin vanhassa pyörässä, ei kerta kaikkiaan yhtään mitään”, Miller ylisti.

”En voi uskoa, että molemmat ovat Ducatin pyöriä. Ihan kaikki oli uutta käsikahvoista vaihdelaatikkoon asti.”

Miller oli testeissä peräti neljänneksi nopein vain kaksi kymmenystä kärkimiestä Yamahan Maverick Vinalesia hitaampana.

”Yritin testeissä pääasiassa vain saada pyörää itselleni paremmaksi. On aika uskomatonta, että tällä ja minun viime vuoden pyörälläni on ikäeroa vain kaksi vuotta. Muutosten määrä on aivan hullu. Tämä pyörä toimii kaikessa paremmin, mutkissa, jarrutuksissa, pysäytyksissä, kiihdytyksissä ja niin edelleen”, Miller hehkutti.

Ducatin MotoGP-pyöriä on kuvattu monesti erittäin hankaliksi ajaa, mutta vuosi vuodelta siitä on saatu yhä ajajaystävällisempi. Millerin mukaan trendi näyttäisi jatkuvan.

”Tämä pyörä tuntuu paljon helpommalta ajaa. Jo ensi kierroksilla se tuntui hyvin kevyeltä ja helpolta, etenkin mutkissa. Vaikka tiistaina ajettiin märällä ja yritin pysyä ratamerkintöjen sisällä, pyörä kääntyi niin hyvin, että löysin monesti itseni linjojen ulkopuolelta.”
 

Uusin numero