Jääspeedway-kausi 2019 tekee tuloaan – Lajiin haetaan lisää kuljettajia leirien kautta

7.-9.12. järjestetään jääspeedway-kuljettajille leiri Ylitornion Revasjärvellä. Kahtena ensimmäisenä päivänä keskitytään pelkästään harjoitteluun, uusien renkaiden sisään ajamiseen sekä kaluston hienosäätöön. Kolmantena päivänä pidetään leirikilpailu, joka tulee olemaan yhtenä osana arvioitaessa niin GP-sarjan karsintakilpailujen kuin muiden edustuspaikkojen jaossa kuljettajillemme.

Ensimmäisenä kovana kilpailuna tulevalla kaudella on 13. tammikuuta Kauhajoella ja Ruotsin Örnsköldsvikissä samana päivänä ajettavat karsinnat kauden 2019 GP-sarjaan.  Suomella on kaksi suoraa paikkaa molempiin karsintoihin sekä varamiehet Kauhajoen kilpailuun. Ylitornion leiri tulee tarpeeseen, sillä aiempina vuosina kuljettajat ovat joutuneet ajoittain melko kylmiltään karsintoihin. Leirin tavoitteena onkin saada karsintakuljettajille enemmän kierroksia alle ja sitä kautta hyvä isku menestystä hakemaan.

– Odotetaan kovasti kauden alkua ja Ylitornion leiriä, toteaa lajivastaava Janne Vilponen.

– Leirillä aletaan nähdä, kuinka kausi Suomessa lähtee käyntiin. Kilpailujen suhteen saadaan näkemys liittyen SM-karsintoihin liittyen, eli leirin jälkeen tiedämme tarvitseeko karsintakilpailua järjestää. Samoin, kun on iso joukko koolla, niin saadaan myös käsitys niin sanotuista kaupunkisarjan järjestäjistä ja kilpailujen lukumäärästä. Toivotaan mahdollisimman monta kotimaista kilpailua tulevalle kaudelle. Toivotaan myös leirille uusia kuljettajia ja sitä myötä lajille lisää harrastajia, sillä niitä laji tarvitsee pysyäkseen elinvoimaisena ja kehittyvänä yleisö ystävällisenä ratalajina, Vilponen korostaa.

Uusin numero