Jääratakausi pärähtää käyntiin Saarijärvellä

Vahvimpana suosikkina kauteen lähtee moninkertainen Suomen Mestari, Kari Vehniäinen. Kovan haasteen Karille tulevat antamaan Erkki Silvasti, Jani Pirttinen, Ari Borovkoff, Asseri Kingelin sekä Eki Kaulamo, muutamia nimiä mainitaksemme. Karin tähtäimessä on jälleen tripla-mestaruus, eli JR1, JR2 sekä JR3 – luokista ykköspaikan nappaaminen muiden nenän edestä. Tripla-mestaruus ei olisi Karille ensimmäinen laatuaan.

Yhdeksään eri luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 177 kuljettajaa ja isoimpana luokkana, osallistujamäärältään, on JR1B – luokka. Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 34 kuljettajaa ja mukana kisaamassa on myös Biken kolumnisti Jani ”Parru” Partanen.

Kulunut talvi on ollut jälleen poikkeuksellisen runsasluminen ja se on aiheuttanut päänvaivaa ratojen ylläpitäjille sekä myös kilpailujärjestäjille. Tuusulan Moottorikerho onkin jo joutunut perumaan oman kilpailunsa, koska ympäristöluvan asettamat rajat ovat liian tiukat ja itse rataa ei päästä auraamaan auki riittävän ajoissa. Näin ollen jää ei tule olemaan riittävän paksu ja hyväkuntoinen kisojen järjestämiselle. Tuusulan Moottorikerholla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perua kilpailu. Tällaiset ympäristöluvan tiukat rajat eivät ainakaan edistä lajia, vaikka lajilla itsellään näyttäisi menevän jo kohtuullisen hienosti, ainakin kun osallistujamääriä katsoo.

Saarijärvellä kilpailulähtöinä ovat:
JR1A, JR1B, JR2A, JR2B, JR3A, JR3B, Sivuvaunut, ATV sekä Veteraanit.

Lisätietoja alla olevasta linkistä.

Uusin numero