Jääradan SM-kausi käynnistyy juhlallisesti Mäntsälän Kilpijärvellä

– Viime viikon tiistaina uskalsimme näyttää vihreää valoa kisalle Jään vahvuus viime sunnuntain mittauksissa oli jo 19-29 senttiä. Pakkaset jatkunevat vielä ainakin viikon verran helmikuuta, Mäntsälän Moottorikerhon jääratakisojen grand old man Pentti Laine kertoo.

Kilpijärvelle toivotaan lisää lunta. Mutta mieluummin vasta vähän myöhemmin, jotta jää ehtisi vahvistua lisää. Lunta tarvitaan suojavallien auraamiseen.

Kolme talvea
ilman jääratakisaa

Kilpijärvelle on jo aurattu rataa lähtösuora mukaan lukien 1800 metriä. Kisaradan pituus tulee olemaan noin 1,7 kilometriä.

– Edellisen kerran kaksipyöräiset kilpailivat Kilpijärvellä talvella 2010. Jääratakisa ja ralli ovat olleet kerhon ohjelmassa vuoro vuosina, mutta toissa talvena jäälle ei päästy, Pentti Laine kertoo.

SM-luokat ajavat kilpailussa kahdeksan kierrosta, muut seitsemän. Harjoitukset alkavat jo aamulla, kisalähdöt klo 12. Ilmoittautumisaika päättyy 9. helmikuuta.

Kallio ja Ajo Espanjasta
suoraan Mäntsälään?

Kilpijärvelle on tulossa koko maan parhaimmisto.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjassa MM-pisteistä kamppailevat Mika Kallio (Moto2) ja Niklas Ajo (Moto3) osallistunevat myös SM-jääratasarjaan, minkä töiltään ehtivät.

Viime talvena Kallio ehti muiden kiireiden takia vain yhteen SM-osakilpailuun. Ajolle jäärata on kilpailumielessä oudompi miljöö, mutta laji lukeutuu hänen harjoitusohjelmaansa.

Myöhemmin selviää, kilpailevatko Kallio ja Ajo Kilpijärvellä. Kallio ja Ajo ajavat 18.-20. helmikuuta, eli tiistaista torstaihin testiä Jerezin radalla Espanjassa. Kyseessä on Moto2- ja Moto3-luokkien talvikauden toinen virallinen testijakso. Kolmas ja viimeinen testijakso odottaa vuoroaan samalla radalla 11.-13. maaliskuuta. MotoGP-sarja käynnistyy viikkoa myöhemmin Qatarissa.

Jääradan SM-sarja puolestaan jatkuu Mäntsälän jälkeen seuraavana päivänä Orivedellä (23.2.), sitten Pohjanmaalla (1.3. Kauhajoki ja 2.3. Seinäjoki) ja Keski-Suomessa (8.3. Jyväskylä, 9.3. Konnevesi ja 15.3. Saarijärvi). Kauden päätöskilpailun paikka 16.3. on vielä avoin. Tuolloin ratkotaan myös SM-joukkuemitalit.

Kilpijärven jäälle ja rannalle järjestetään 22. helmikuuta myös tauko-ohjelmaa. Kisaradan sisälle rakennetaan pienempi rata, jossa classic-pyörät antavat näytösajon nastattomilla renkailla. Myös cross carit pääsevät esille kuten myös vanhat ralliautot.
 

Uusin numero