Italian GP:n 1. harjoitukset: Ajo 8:s ja Kallio 23:s

KTM:ää kuskaava Ajo viihtyi koko harjoituksen kärjen välittömässä tuntumassa.

Suomalaiskuski oli auringossa kylpeneellä suosikkiradallaan toisena, kun sessiota oli jäljellä enää minuutin verran. Lopussa kuitenkin kuusi kuljettajaa pystyi alittamaan Ajon ajan 1.59,055 Mugellon 5,2 kilometrin mittaisella radalla.

Kärkikolmikon valloittivat Hondalla kilpailevat Enea Bastiani, Danny Kent ja Niccolo Antonelli. Bastiani paineli pohjiksi 1.58,247, josta sarjaa johtava Kent jäi 0,298 ja Antonelli 0,500 sekuntia.

Viime vuonna Mugellossa uransa toistaiseksi parhaallaan viidenneksi päätyneen Ajon eroksi kärkeen kirjattiin 0,808 sekuntia.

Kallio haki tuntumaa
uusvanhaan pyörään

Kallio palaa Italian GP:ssä vuoden 2014-malliseen Kalex-pyörän runkoon.

Avausharjoituksessa oli tärkeintä hakea tuntumaa ja säätöjä siihen pyörään, jolla Kallio saavutti viime vuonna Moto2-luokan MM-hopeaa.

Kallion kiireisin kierros kulki ajassa 1.54,774, joka merkitsi 1,909 sekunnin eroa pohjiin.

Alex Lowes karautti kärkeen ajalla 1.52,865, jolla hän pystyi pitämään Thomas Lüthin viiden tuhannesosan turvin takanaan. Kolmanneksi päätynyt Esteve Rabat jäi kärjestä 87 tuhanneosaa.

MM-sarjan kärkipaikkaa pitävä Johann Zarco sijoittui viidenneksi 0,455 sekuntia Lowesin takana.

MotoGP-luokan kärkitrio
43 tuhannesosan sisällä

MotoGP-luokan ensimmäinen treenin kärjessä oli tasaista. Andrea Dovizioso palkitsi Ducati-fanit kotiradalla kellottamalla muille malliksi lukemat 1.47,893.

Kaksi edellistä osakilpailua Jerezissä ja Le Mansissa voittanut Jorge Lorenzo hiillosti Yamahallaan 33 tuhannesosan päässä. Dovizioson tallikaveri Andrea Iannone jäi puolestaan Lorenzosta vain 0,014 sekuntia.

Seuraavat sijat kuittasivat Hondan Marc Marquez, Ducatin satelliittitiimin Yonny Hernandez ja Yamahalla sarjan kärjessä hääräävä Valentino Rossi. Erot Doviziosoon 0,135, 0411 ja 0,432 sekuntia.

Tänään ajetaan vielä toiset vapaat harjoitukset.